EVE Online zabeležil prodajo virtualne ladje, vredne 33.000 $

Zdi se, da za EVE Online slišimo samo takrat, ko se bodisi odvijejo neke ogromne bitke, kjer ljudje izgubijo velike vsote resničnega denarja ali pa če mi spišemo kakšno zanimivo novico, kako Slovenci organiziramo prenose iz igre in potujemo po svetu.

Nepoznavalcem igre zna biti morda čudno to dejstvo, da lahko v EVE Online izgubimo prave vsote denarja. In to na nek način drži, saj ob uničenju drage ladje igra ne poseže na naš bančni račun in nam izmakne določeno količino denarcev.

Vse je namreč vezano na virtualno valuto PLEX. Preko nje igralci lahko kupujejo ladje ali pa celo naročnino za igro, zadevo pa lahko kupite za pravi denar samo od razvijalca CCP Games.

Vse jasno? Dobro. Sedaj lahko nadaljujemo z zanimivo novico, ko se je nekaj dni nazaj na avkciji pojavila vesoljska ladja Gold Magnate. Gre za izjemno redko vesoljsko plovilo, ki ste ga lahko dobili samo na turnirjih in večina njih je bila uničenih v spopadih.

Zlato ladjo je možakar Kelon Darklight ponudil v avkcijo, povedal pa je, da bodo vsi dobički šli v korist dobrodelni organizaciji, katera nudi pomoč Avstraliji, ki se po katastrofalnih požarih počasi postavlja spet na noge.

Po napetem stavljenju je na koncu zmagal YouTube zvezdnik Scott Manley, ki je za ladjo ponudil kar 33.000 $ oziroma bolj natančno 1,001,001 PLEXa. EVE Online je tako prodal najbolj vredno vesoljsko ladjo v zgodovini iger.

Z milijon PLEXa bi lahko kupil v igri naročnino za 170 let, kar je ravno dovolj časa, da se resnično naučiš kompliciranih sistemov igranja EVE Online.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Čaki, review vaše tipkovnice v primerjavi z nekim drugim brandom? Mislim, da mi ni treba brat, da bi vedel katero boste bolj hvalili.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime