Tudi Overwatch kitajska liga preklicana zaradi strahu pred koronavirusom

Glede na to, da smo igričarska stran, presenetljivo veliko pišemo o koronavirusu, ki na prvi pogled z računalniki in konzolami nimajo ravno veliko veze. Žal pa je stanje tega hitro razširljivega virusa takšno, da je začel vplivati na vse panoge civilizacije, med njimi tudi na igričarsko industrijo.

Blizzard je tako na Twitterjus sporočil, da so preklicana vsa Overwatch tekmovanja na Kitajskem, ki bi se morala odviti med februarjem in marcem. Razlog je zdravje in varnost njihovih igralcev, nimajo pa še datuma, kdaj naj bi se tekme nadaljevale.

Čeprav Blizzard ni imensko omenil koronavirusa, je ta bolezen definitivno razlog za zamudo tekem. Podobno je naredil Riot, ko je nekaj dni nazaj prekinil vse tekme kitajske League of Legends lige.

V obeh primerih dvomimo, da sta za odločitvijo stala razvijalca, ki sta se verjetno raje poklonila zahtevam kitajske vlade. Ta je prepovedala zbiranje večjega števila ljudi na eni lokaciji, saj želijo tako zaustaviti širitev virusa.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!