SEGA bo začela vse nadaljnje igre izdajati v škatlicah za recikliranje

Založnik SEGA je lani precej presenetil celotno industrijo videoiger, ko je izdal Football Manager 2020 v pakiranju, ki ga je bilo moč skoraj popolnoma reciklirati. To je bila eksperimentalna poteza a je bila očitno založniku tako več, da bo to počel tudi v prihodnje.

SEGA se je tako odločila, da bodo prav vsi njihovi prihajajoči naslov izšli v materialu, ki ga je moč popolnoma reciklirati. To je pohvalna naloga, saj vsi vemo, kakšno nevarnost nam predstavlja plastika.

Čeprav so stroški proizvodnje malenkost višji, je to majhna cena za proizvodnjo izdelkov, ki ne smetijo našega okolja. Celotni paket je tako sestavljen iz recikliranega kartona, okolju prijazen pa je tudi tisk, saj je tinta na rastlinski in oljni osnovi.

Izjema so seveda DVD-ji, a založnik je v paket spravil navodila, kako reciklirati tudi ta.

Naslednji naslov, ki bo izšel v takšni obliki je Total War: ROME II – Enemy at the Gates Edition, upamo samo,d a bodo njihovemu zgledu sledili še drugi večji založniki tipa EA, Activision, Sony, Nintendo ter Microsoft.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!