Tisoče Flash iger rešenih pred pozabo

Današnja mladina se mogoče sploh ne zaveda, da smo včasih za kratkočasenje na internetu igrali “Flash” igrice. To so bili navadno kratki izdelki, ki so ponavadi ponudili par minut zabave in niso ponujali ravno neke globoke igričarske izkušnje.

Flash tehnologija obstaja še danes, a leta 2017 je Adobe, ki je tudi lastnik Flasha, napovedal, da bo slednjega prenehal podpirati in ga namerava ubiti do konca leta 2020.

To za veliko ljudi ne bo pomenilo nekega razloga za paniko, saj je Flash že zdavnaj bil zamenjan z bolj napredno tehnologijo. A kaj se bo zgodilo s tisočimi Flash igricami, ki še danes obstajajo na spletu?

Iz spletnih strani bodo najverjetneje izbrisane, a to ne pomeni, da bodo pozabljene. Ravno zato se je rodil projekt Flashpoint. Ta si je za nalogo postavil praktično vse Flash igrice in v zbirko je nabral impresivnih 36.000 naslovov. Za igranje se samo odpravite na njihovo stran in kliknete željeno avanturo.

Ponujena je celo opcija prenosa, če si slučajno želite ustvariti svojo zbirko in imate nekje na voljo 288 GB prostora.

Celoten seznam iger lahko najdete tule, projekt pa me je spomnil, kako sem včasih preigraval frajersko igro Johnny Rocketfingers, katera bo sedaj živela za večno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime