Tisoče Flash iger rešenih pred pozabo

Današnja mladina se mogoče sploh ne zaveda, da smo včasih za kratkočasenje na internetu igrali “Flash” igrice. To so bili navadno kratki izdelki, ki so ponavadi ponudili par minut zabave in niso ponujali ravno neke globoke igričarske izkušnje.

Flash tehnologija obstaja še danes, a leta 2017 je Adobe, ki je tudi lastnik Flasha, napovedal, da bo slednjega prenehal podpirati in ga namerava ubiti do konca leta 2020.

To za veliko ljudi ne bo pomenilo nekega razloga za paniko, saj je Flash že zdavnaj bil zamenjan z bolj napredno tehnologijo. A kaj se bo zgodilo s tisočimi Flash igricami, ki še danes obstajajo na spletu?

Iz spletnih strani bodo najverjetneje izbrisane, a to ne pomeni, da bodo pozabljene. Ravno zato se je rodil projekt Flashpoint. Ta si je za nalogo postavil praktično vse Flash igrice in v zbirko je nabral impresivnih 36.000 naslovov. Za igranje se samo odpravite na njihovo stran in kliknete željeno avanturo.

Ponujena je celo opcija prenosa, če si slučajno želite ustvariti svojo zbirko in imate nekje na voljo 288 GB prostora.

Celoten seznam iger lahko najdete tule, projekt pa me je spomnil, kako sem včasih preigraval frajersko igro Johnny Rocketfingers, katera bo sedaj živela za večno.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!