PlayStation 4 emulator zagnal svojo prvo igro

Čeprav emulator za PlayStation 3 RPCS3 še vedno ni v takšnemu stanju, ki bi omogočal tekoče poganjanje vseh PS3 naslovov na PC-ju, je v izdelavi že emulator za PlayStation 4.

V bistvu sta v izdelavi dva: Orbital in GPCS4. Slednjemu je pred kratkim uspel velik dosežek, saj mu je kot prvemu uspelo zagnati komercialno igro.

Ne, to ni bil God of War, prva zagnana igra je bila precej preprosta arkadna strelska igra We Are Doomed. Ta je v celoti izrisana v 2D obliki, zaradi te svoje preprostosti pa je tudi verjetno postala prva tarča razvijalcev emulatorja.

GPCS4 razvijalcem ni igre uspelo samo zagnati ampak celo spraviti v dejansko delovanje. Sličice na sekundo so sicer pod povprečjem in logično je, da stvar potrebuje še ogromno optimizacije. Trenutno denimo sploh ni zvoka, FPS-ji pa se ustavijo pri številki 12.

Vseeno je to ogromen preskok v evoluciji emulatorja, čigar napredek lahko spremljate na GitHubu ali pa se pridružite v uradni Discord program. Avtorjem je uspelo pred kratkim zagnati tudi igro NieR, kar je še bolj impresivno, saj gre za 3D naslov s precej dobro grafično podobo.

Na mestu je potrpežljivost. PS4 igre na PC-ju še dolgo ne bodo igralne in emulator bo potreboval leta, preden pride v stanje tekočega poganjanja tistih največjih naslovov. Tako vam za preigravanje PlayStation uspešnic zaenkrat ne preostane drugega kot pa de se naročite na njihov pretočni servis PlayStation Now ali pa nekje poceni staknete konzolo, ki jo bo konec leta nasledil PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMD pokazal nove grafične kartice – RX 6800 XT in RX 6900 XT naj bi premagale NVIDIA ponudbo

Podjetje AMD je včeraj končno razkrilo svojo naslednjo generacijo grafičnih kartic in pred oči javnosti so postavili trojico izdelkov: RX 6800, RX...

Cyberpunk 2077 je za PC končan, razlog za zamudo sta konzoli PlayStation 4 in Xbox One

Včeraj so internet pretresale solze igralce, saj je kot strela z jasnega udarila novica, da je težko pričakovani Cyberpunk 2077 znova doživel...

South Park ustvarjalca zagnala novo YouTube satirično serijo Sassy Justice

Ko sem dolgo nazaj spisal svoje vtise o South Park seriji, sem se med drugim pritožil, da sta njena originalna kreatorja več...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!