Rockstar soustanovitelj Dan Houser zapušča podjetje

Dan Houser je leta 1998 s svojim bratom Samom ustanovil studio Rockstar. Tega danes pozna praktično vsak zahvaljujoč njihovi slavni seriji Grand Theft Auto, a studio je imel zanimivo preteklost. Ste vedeli recimo, da je bil prvi GTA razvit iz strani razvijalca DMA Design, ki se je kasneje preimenoval v Rockstar?

Založnik Take Two je razvijalca kupil že leta 1998 in vse od takrat je Dan Houser pridno sodeloval pri vseh večjih naslovih in je skrbel za kreativno vizijo. Svoje pero je pomočil na scenarijih pri praktično vseh GTA naslovih in bil plodno udeležen tudi pri ustvarjanju zgodbe v Red Dead Redemption.

Po vsemu temu času pa je sedaj napočil čas, da Dan zapusti podjetje. Novico je sporočil Take-Two, ni pa še jasno, kaj je razlog te odločitve. Dan je vpliven možakar in je verjetno studio zapustil sam, morda pa je to posledica govoric, da naj bi Take-Two začel pritiskati na razvijalca, da bolj redno izdaja igre. Rockstar je za trenutno generacijo konzol izdal samo Red Dead Redemption 2, medtem ko novega GTA-ja ni bilo na spregled že 7 let. In glede na trenutne zaslužke igre, se to očitno še nekaj časa ne bo spremenilo.

Dan se bo od pisarn poslovil 11. marca 2020, njegov brat Sam pa bo ostal v podjetje in njegove delovne obveznosti in odgovornosti bodo ostale nespremenjene.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime