V oddaji Pawn Stars se je prodalo izjemno redko World of Warcraft orožje

Oddajo Pawn Star poznamo pri nas pod imenom Zastavljalnica, zadeva pa je v konceptu precej preprosta. Gre v bistvu za trgovino, kamor ljudje prinesejo svoje redke izdelke in te poskušajo ovrednotiti ter jih prodati, včasih za zavidljive zneske. Gre za neko vrsto resničnostnega šova, ki je nabral že 15. sezon.

Nedolgo nazaj je v trgovino vkorakal možakar z izdelkom, ki je hudo zanimiv predvsem za igričarske zbiratelje. Na pult je postavil redko relikvijo: originalni Frostmourne meč iz igre World of Warcraft. Tega smo v bistvu spoznali že v Warcraft 3, ko je s svojo močjo pod svoj vpliv spravil Arthasa, a tisto pravo repliko je Blizzard v omejenih količinah prodajal samo ob izidu dodatka za WoW, The Lich King.

Originalni lastnik se je za prodajo odločil preprosto zato, ker je naveličan te igre in ga sedaj zanimajo druge stvari. Vsi vemo pravi razlog: tipu so prekipele Blizzardove težave in se je tako odločil bojkotirati podjetje.

Šalo na stran, za svoj redek predmet je zahteval zajetnih 5.000 $. Lastniku zastavljalnice se ni sanjalo o pravi ceni, zato je vpoklical strokovnjaka, ki ga je obvestil, da je meč avtentičen. Vsebuje Epic logotip ter gravure, leta 2008 pa se je takšen meč prodal za več kot 20.000 dolarjev. Žal pa so ti dnevi daleč zadaj in takšen meč bi se danes bolj težko prodal, zato je njegovo vrednost ocenil na samo okoli 1.350 zelencev.

Sledilo je še nekaj pregovarjanja in na koncu je cena padla na vsega 750 $. Kar je veliko manj kot si je prodajalec želel, a verjetno je ob nakupu plačal precej manj.

To ni edina takšna relikvija, ki se je pojavila v Pawn Stars. Lani je v trgovino vkorakal možakar, ki je pod roko držal neverjetno redko kopijo igre Super Mario Bros. Ta je bila originalno zapakirana, z avtentično nalepko in v res odličnemu stanju iz časov, ko še nihče ni vedel za Nintendo. Lastnik je zanjo zahteval kar milijon dolarjev in čeprav je zadeva zagotovo vredna veliko denarja, je bila to pretirana vsota. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj se je ta kopija kasneje prodala za vsega 100.150 $.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime