Ford izumil kolesarski jopič, ki na zadnji strani lahko izriše emotikone in druge znake prometne signalizacije

Evropska podružnica ameriške firme Ford je pred kratkim kot del kampanje “Share the Road” razkrila en zelo zanimiv izdelek, ki zna postati precej popularen med kolesarji.

Gre za prav poseben kolesarski jopič, ki pa drži v sebi unikatno tehnologijo. Na hrbtno stran so namreč inženirji namestili cel kupček LED diod, katere lahko prikazujejo različne barvne znake in celo emotikone.

Uporabnik lahko preko tega izraža svoje počutje ali pa voznike za sabo obvesti o morebitni nevarni situaciji na cesti, jih obvesti o svojemu počutju ali pa jopič uporabi za način signaliziranja pri zavijanju. To je zagotovo veliko bolj elegantna poteza kot pa mahanje z roko, zadeva pa zna priti tudi v temi in tako nadomestiti odsevni jopič.

Uporabnik signalizacijo sproži preko posebnega kontrolerja na krmilu, ki nato komande brezžično pošlje jopiču. Tako se za zamenjavo signala ni potrebno ustavljati in lahko dinamično preklaplja med različnimi znaki in se tako prilagaja potrebam ceste.

Zadeva izgleda hudo zanimiva, žal pa je zaenkrat samo koncept in ni še jasno, ali namerava Ford ta kolesarski jopič spraviti v dejansko proizvodnjo. Prav tako niso bile razkrite kakšne specifikacije kot je denimo preko česa ga lahko polnimo in če lahko nalagamo povsem svoje podobe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime