The Outer Worlds bo zaradi koronavirusa zamudil izid na Nintendo Switchu

Slabe novice za vse RPG privržence, ki ste si zaželeli nekaj novega za svojo konzolo Nintendo Switch. The Outer Worlds, najnovejši izdelek priznanega studia Obsidian Entertainment, bo namreč svoj izid zamudil za nedoločen čas.

Razlog je to, da je bila predelava naročena kitajskemu studiu Virtuous team, ta pa zaradi izbruha nevarne bolezni koranavirusa ni mogel do svojih pisarn. Novico je na Twitterju sporočil založnik Private Division, ki pravi, da so člani ekipe v redu, a kitajske oblasti delajo na strogi karanteni, zaradi katere so razvijalci primorani ždeti doma.

Založnik datuma izida zato ni mogel napovedati, saj čakajo na razrešitev situacije, ki se bo zgodila kdo ve kdaj.

Koronavirus vedno bolj vpliva na igričarsko industrijo. Prestavljeni sta bili tekmovanji iz Overwatch in League of Legends profesionalnih lig, zelo verjetno pa se bodo zgodile tudi velike zamude pri dostavi strojne opreme pri PC-jih in pametnih napravah. Nintendo je že potrdil, da bodo kupci Switchev na Japonskem morali biti potrpežljivi, saj je del njihove proizvodnje na Kitajskem, nove pošiljke konzole pa bodo verjetno zamaknjene tudi drugod po svetu.

Nevarni virus je na kitajskem do sedaj zahteval preko 600 življenj, med njimi je preminul tudi zdravnik Li Wenliang, kateri je med prvimi svetovno javnost opozoril na virus, zaradi katerega je nato tudi umrl v bolnici, star komaj 43 let.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime