Bioware veterani so se zbrali v novem studiu in razvijajo znanstvenofantastični RPG, saj je originalni studio postal preveč korporativen

Se spomnite našega članka glede razvijalca Bioware, v katerem smo globoko ugibali o njegovih motivih in prihodnosti? Med prebiranjem ste zagotovo opazili, da je njihove pisarne zapustilo ogromno ustvarjalnih ljudi, ki so bili vodilni možje pri legendarnih RPG naslovih.

Eden izmed njih, James Ohlen, je razvijalca zapustil po 22. letih in julija 2018 še zadnjič poklepetal s sodelavci. Industrije ni zapustil, saj ga je k sebi poklical založnik Wizards of the Coast, ki si med drugim lasti celotno Dungeons&Dragons franšizo.

Ohlen je tam, skupaj s še nekaterimi bivšimi Bioware veterani ustanovil nov studio Archetype Entertainment in hitro so začeli delo na novem projektu, ki bo znanstvenofantastični RPG. Naslov je še v zgodnji fazi razvoja, tako da so za zdaj informacije skope, zagotovo pa lahko igro pričakujemo na naslednji generaciji konzol.

Pred kratkim se je v njihovo ekipo pridružil še en bivši Biowarovec Drew Karpyshyn, ki je pri svojem bivšem delodajalcu posodil svoje pisunsko pero za nekaj njihovih najbolj prepoznavnih izdelkov kot so igre Baldur’s Gate, Mass Effect in Dragon Age.

Drew je svojo novo zaposlitev objavil na svojem blog prispevku, zraven pa je dodal še nekaj besed glede svoje zaposlitve pri Biowaru.

Kakor je bilo njegovo delo tam označeno za sanjsko službo, se je to z uspehom razvijalca začelo spreminjati. V zadnjih letih niso več delali na projektih, za katere so čutili strast, ampak samo na tistih, za katere so tržne raziskave pokazale zanimanje strank. Tako je njegova strast postala samo navadna služba, zato je izgubil zanimanje in svoj entuziazem.

Povedal je še, da ga Archetype Entertainment spominja na začetke Bioware studia in da imajo tu zagotovo strast in talent, da ustvarijo nekaj čudovitega.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

Smo res dobili prve slike igre Starfield?

Razvijalec Bethesda, znan po svojih Elder Scrolls in Fallout igrah, se je po 25 letih odločil izdelati en povsem originalen naslov. To...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!