Lastništvo enega Bitcoina vam še vedno lahko spremeni življenje

Današnja cena Bitcoina je približno 10.000 ameriških dolarjev. Še v decembru 2018 je bila cena 3500 $ – torej cena je šla gor trikratno. Po dveh letih trgovanja v medvedjem trendu je kripto svet pripravljen na obrnitev trenda – čas je za bike in ta pohod bo zopet vodil Bitcoin.

V desetih letih je Bitcoin prehodil dolgo pot. Na začetku je bil vreden nekaj dolarjev, na zadnjem vrhuncu že 20.000 $. Med temi nihanji so ga že večkrat »pokopali«, rekoč, da je mrtev. Vendar ni. Še kako brca in v tej kripto pomladi bo glavni igralec za nov pohod na nove rekorde. Glavni razlog lahko pripišemo tako imenovanemu »bitcoin halvingu« kar na kratko pomeni, da bodo bitcoin rudarji nagrajeni pol manj kot pred tem. To pa posledično vodi v večjo ceno te kriptovalute. Več o tehničnih vidikih tega procesa bomo pisali v naslednjih člankih.

»Bitcoin je predrag, zamudil sem ta bus«, je misel, ki si jo delijo mnogi. Vendar, če vzamemo v obzir, da se večina kripto strokovnjakov strinja, da bo cena Bitcoina v prihodnjih letih 100.000 $ in več, potem zagotovo še niste zamudili avtobusa. Torej vsakih 100 $ danes, je lahko 1000 $ čez nekaj let. To so astronomski donosi. Dejstvo je, da je/bo Bitcoinov samo 21.000.0000, od tega predvidevajo, da je okoli 3.500.000 izgubljenih. Torej bo na koncu nekje v obtoku 17.500.000 Bitcoinov. Svetovno gledano je to zelo majhna številka. Če bi si vsak ameriški milijonar želel kupiti samo enega, jih je že premalo. Razmislite o tem. Cena bo šla v nebo, ker drugam niti ne more iti.

Če si boste lastili vsaj 1 Bitcoin, boste v elitni druščini. Osebno verjamem, da je lastništvo vsaj enega takšnega kovanca na prednostnemu seznamu za vsakega, ki gleda v prihodnost. Menim, da bo v prihodnosti Bitcoin prevzel podobno vlogo, kot jo ima sedaj zlato. Tako rekoč dragocena kovina v digitalni obliki. Za vsakodnevno uporabo pri plačilih so že sedaj na voljo precej boljše kriptovalute. Moramo se zavedati, da v kripto svet prihajajo veliki igralci in ko so oni enkrat “notri”, ste lahko prepričani, da ne bodo pustili padanja cene. Ta bo rasla na račun malih ljudi, ki si bodo želeli posedovati vsaj kakšen satoši.

Velika večina, ki vas tole bere si misli »Nimam 9000+ evrov, da si kupim cel bitcoin…«. To niti ni potrebno. V take stvari se investira toliko, kot se lahko. Torej, če se odrečete tistim novim supergam za 50 € je to toliko in toliko satošijev. Čez nekaj let je teh 50 € lahko 500 € ali morda celo 5000 €. Razmislite o tem. Katere luksuzne dobrine si lahko sedaj odtegnete in investirate v Bitcoin? Kava, cigareti, alkohol, obleke, večerje v restavracijah… Koliko od tega si lahko vsak mesec odbijete in investirate v prihodnost?

Dragi bralci, prihodnost je zagotovo digitalna.

V naslednjem članku si pogledamo, kako se lotiti kupovanja kripto valut. Preverite tudi kako zaščitite svoje kovance z Švicarsko denarnico BITBOX (klikni me).

Opozorilo: Ta članek ni finančni nasvet in zgolj izraža osebno stališče avtorja. Pred naložbo svojega denarja vedno opravite svojo raziskavo trga. Bitcoin je zelo volatilna kripto valuta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

5 KOMENTARJI

  1. In kje se kupi bitcoin, brez, da bi bil zraven vmešan posrednik?? Že parkrat sem ga kupoval, vsakič so me posredniki kontaktirali in mi gnjavili.

  2. Živjo. Mi se ne ukvarjamo s prodajo kripto valut. Bitstamp.com bo kar pravi naslov tako kot vam je to predlagal že bralec pred mano. Lep dan želim. Tom

  3. Mehurček, ki bo počil. Kje ustvarja Bitcoin vrednost? Nikjer. Vse sloni na slepi veri, da bo šel v nebo in sanjah o lahkih zaslužkih. Vrednost ima le dokler dovolj ljudi verjame, da jo ima… kaj pa, ko ti ljudje izginejo in najdejo nove trende …?
    Kdaj se je prva tehnologija na trgu izkazala za najboljšo? Kje je sedaj Myspace? Vine? Vsak dan se pojavi 100 novih valut, kdo vam garantira da je ravno Bitcoin najboljša verzija?
    Kriptovalute so virtualno zlato za naivneže, ki temeljijo na slepi veri.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime