Rockstar zahteva umik seks modifikacije za igro Red Dead Redemption 2

Razvijalec Rockstar se danes kopa v denarju in si za razvoj svojih projektov vzame svoj poljubni čas, brez da bi ga kdo priganjal. Tako se zdi ta gigant praktično nedotakljiv in požvižga se lahko na vse žaljivke, ki bi jih kritiki ali igralci metali vanj.

A Rockstarju še vedno lahko dvignite pritisk in to s preprosto omembo dveh besed: Hot Coffee.

Mlajšim igralcem se verjetno ne sanja o čemu govorim, a če ste v letu 2005 že dosegli nad mizo in poprijeli za miško in tipkovnico, potem vam ta besedna zveza zagotovo ni tujka.

Gre namreč za kontroverzno modifikacijo igre GTA: San Andreas, ki je v svojih časih dvignila nepredstavljivo količino prahu. Celotno kontroverzijo je njega dni izdatno opisala revija Joker, v sami srži pa gre simulirani seks, ki ga je v obliki modifikacije lahko izvajal protagonist CJ z vsemi svojimi priležnicami.

Hec je bil v temu, da se je možnost tega seksa skrivala v igrinih datotekah, treba jo je bilo samo omogočiti. Kljub temu, da tega ni mogel storiti prav vsak in da je bil seks izveden v oblačilih in je za današnje razmere bolj smešen kot žaljiv, se je skupnost takrat močno razburila, svoje pa so zraven primaknili tudi politiki, ki so veselo igrali na vižo “igrice kvarijo mladino”.

Pritoževanja je bilo dovolj, da je moral Rockstar vpoklicati vse kopije igre San Andreas iz trgovin, kar ni bilo lahka naloga, saj se je takrat igre večidel prodajalo v fizični obliki. Razvijalec je moral žaljivo kodo odstraniti in potem v trgovine poslati nove kopije.

To jih je takrat stalo precej denarcev in razvijalec se tega obdobja nerad spominja. In pred kratkim jih je na te težave spomnila nova modifikacija Hot Coffee, ki je bila tokrat ustvarjena za igro Red Dead Redemption 2.

Za razliko od San Andreasa, ta ni bila skrita v datotekah, ampak jo je ustvarila skupnost sama. Tudi tokratna različica je precej nedolžna, saj sicer resda prikaže seks scene, a karakterji so oblečeni in zato ni prisotne nobene golote, ki bi pokvarila nedolžni otrokov um.

Kljub temu je bila razvijalska ekipa kontaktirana iz strani Rockstar odvetnika, saj naj bi modifikacija kršila EULA pogoje, ki prepoveduje spreminjanje kode v namene vulgarne vsebine. Modderji se sicer branijo, da so uporabili stvari, ki so bile že v igri: animacije izvirajo iz tiste znane pijanske misije, kjer se v bordelu opijate z Lennyem, zvočni seks zvoki pa so v bistvu samo jamranje karakterjev, ki ga ti proizvedejo, ko so poškodovani.

Modifikacija je še vedno na voljo na Nexus strani, za uporabo se boste morali pretvarjati, da ste polnoletni. Preizkusite, dokler lahko, saj imamo nekako občutek, da bodo na koncu zmagali Rockstar odvetniki in njihova neomejena pravna sredstva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime