Brat slavnega prekupčevalca drog Pablo Escobarja prodaja svojo znamko telefonov, ki so v bistvu samo prepakirani Samsung izdelki

Morda ena najbolj čudaških zgodb leta 2020 se je zgodila že na začetku februarja.

Če vam morda ime Roberto De Jesus Escobar Gaviria ne pomeni nič, potem vedite, da gre za brata veliko bolj popularnega in slavnega prekupčevalca drog Pablo Escobarja. Ja, tistega iz serije Narcos.

Roberto se je nekega dne med prečesavanjem kokaina domislil genialne ideje, da bo pod svojo peto spravil tako Apple kot tudi Samsung.

Zato se je odločil spočeti prav svoj pametni telefon, ki poleg tega ponuja revolucionarno tehnologijo upogljivih zaslonov. Ta še zdaj ni zadihala s polnimi pljuči, saj so takšne naprave izjemno drage in že za preklopni telefon Galaxy Z Flip boste odšteli skoraj 1.500 evrov. Robert je svoj izdelek poimenoval Escobar Fold 2 in ga kupcem ponudil za vsega 399 dolarjev.

Kaj se torej dogaja? Je Roberto odkril neko sorto nove tehnologije, ki je za proizvodnjo močno cenejša od konkurentov? Ali pa je Samsung samo požrešen in za svoje izdelke zaračunava povsem lažne in napihnjene cene?

Resnica, ki jo je razkril YouTube kanal Daivy, je veliko manj vznemirljiva in je v bistvu nekaj, kar bi tudi pričakovali od tega slavnega priimka.

Daivy je po pošti prejel Escobar Fold 2 in začel z razpakiranjem. Najprej mu je oko padla na dokumentacija, ki je v bistvu samo en A4 list papirja. Tam podjetje brez sramu prizna, da je tole v bistvu Samsungov zložljivi telefon Galaxy Fold. Te so pokupili od prodajalcev, ki so si nabrali prevelike zaloge teh izdelkov in jih niso mogli prodati.

Kot lahko vidimo na posnetku, je Robertovo podjetje na zadnjo stran prilepilo zlato platnico s svojim logotipom, kar je bilo najbrž storjeno zaradi tega, da so prekrili Samsungov logotip. Fold, pardon, Fold 2 deluje drugače povsem normalno, programska oprema je ostala nespremenjena, edina razlika je, da se je Robertu zdelo pametno za ozadje dati svojo sliko.

V dokumentaciji je še navedeno, da naprava ne vsebuje nobene garancije iz strani Samsunga, da pa podjetje Pablo Phone Ltd. nudi osebno enoletno garancijo. Pravijo, da nimajo tako obširnega legalnega govoričenja kot večja podjetja, a da če se bo telefon res pokvaril, da ga bodo zamenjali. Kako ne bi verjel samo na besedo samozvanemu prekupčevalcu drog?

Celotna zadeva je tako bizarna, da morda izgleda že kot slaba šala, vendar je ponudba povsem resnična. Uradna spletna stran RIPSamsung.com (brez heca) ponuja Fold 2 za 399 $ in zadevo lahko naročite tudi v Slovenijo, poštnina pa je brezplačna. Plačate lahko z direktnim bančnim nakazilom ali pa preko kripto valute.

Da bizarnosti še ne bi bilo prehitro konec poskrbi oglaševalska kampanja. Roberto je iz svojih postaj za pakiranje kokaina vpoklical nekaj deklet v kopalkah, katera nato z macolo razbijajo po Samsung telefonih, pa čeprav je to v samemu bistvu njihov izdelek.

Če ste še vedno pripravljeni tvegati svoj denar za poceni Fold telefonov, potem si oglejte zgodbo enega nezadovoljnega uporabnika, ki je bil nad podjetjem tako razburjen, da je ustvaril svojo spletno stran escobarscam.com. Tip je 7. decembra naročil telefon Escobar Fold 1 (ja, obstajala je tudi enka). Po vsem čakanju je 3. februarja prejel pošiljko, notri pa se je nahajala samo poceni knjiga.

Očitno je prišlo do težav pri dobavi, zato so bili vsi naročniki Fold 1 nadgrajeni na Fold 2, tega pa naj bi prejeli marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime