Novi Xbox Series X naj bi vseboval grafični čip na ravni RTX 2080 Ti

Microsoft je pri izdelavi konzol popolno nasprotje Nintenda. Verjamejo v surovo moč in ni dvoma, da je Xbox One X trenutno najmočnejša konzola na svetu, saj premaga tudi svojega glavnega tekmeca PlayStation 4 Pro. Vseeno jim to ni ravno pomagalo pri prodaji, saj imaš lahko mišice, a ti to nič ne pomaga, če bicepsi ne poganjajo nobenega res impresivnega naslova.

Ameriško podjetje ne spreminja pristopa in tako bo tudi njihova naslednje-generacijska konzola Xbox Series X nosila impresivno tehnologijo. Včeraj je v novem blog prispevku poglavar Xbox divizije Phil Spencer razkril nekaj več podatkov glede drobovine, ki bo poganjala novo škatlico, ki glede na zadnje slike spominja na PC stolp.

Specifično smo več izvedeli o grafičnem čipu, ki ga bo proizvedel AMD. Xbox Series X bosta poganjali najnovejši arhitekturi Zen 2 in RDNA 2, to pa bo dvignilo strojno moč na res visoko raven. Series X naj bi bil tako dvakrat močnejši od konzole Xbox One X in osemkrat močnejši od običajnega Xboxa One.

Novi grafični čip naj bi ponujal 12 TFLOP-ov procesorske moči, kar ga naredi primerljivega s trenutnim grafičnim prvakom na PC trgu – kartico RTX 2080 Ti. AMD je očitno za konzolo razvil pravega naslednika Navi, ki se v poznavalskih krogih imenuje “Big Navi”. Če je ta grafična rešitev res tako močna, potem se je lahko veselimo tudi PC igralci, saj je predsednica AMD-ja Lisa Su že najavila, da se bodo te kartice še letos pojavile na PC trgu.

To pa ni vse kar bo ponujal Xbox Series X. Igralci se lahko veselite podpore za 120 sličic na sekundo, ray tracing tehnologije ter bliskovito hitrih SSD diskov, ki naj bi praktično odpravili potrebno po nalagalnih zaslonih. Prav tako bo tu vključena opcija Quick Resume, ki bo omogočila skoraj instantni zagon igre, po tem, ko je bila konzola spravljena v stanje mirovanja. Ne smemo pozabiti tudi na združljivost z igrami za vse štiri generacije konzol.

Očitno se je Microsoft prvi zavzel za razkritje skrivnosti svojega izdelka naslednje generacije, medtem ko je Sony za zdaj še tiho. Pred nekaj časa so se pojavile govorice, da ima Japonec težave pri dobavi strojnih delov, kar bi znalo dvigniti ceno konzole. Vemo, da bo tudi PlayStation 5 uporabljal Zen 2 tehnologijo ter da bo v konzoli tikala Navi grafična rešitev, zanimivo pa bo videti, koliko bo zadeva zmogljiva v primerjavi z Microsoftovim šampionom.

Komaj čakamo konec leta, ko se bosta tekmovalca tudi uradno udarila na trgu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime