League of Legends MSI 2020 turnir bo zaradi koronavirusa prestavljen

Čeprav še ni povsem uradno potrjeno, obstaja velika verjetnost, da bo vsakoletni turnir MSI 2020 iz igre League of Legends prestavljen na kasnejši datum.

Razlog je seveda širjenje koronavirusa, ki z vsakim dnem bolj vpliva tudi na igričarsko industrijo.

Šef e-športne veje, John Needham iz razvijalca Riot Games, se je podal na Twitter in v daljšem spisu razložil trenutno situacijo. Razvijalec se zaveda, da občinstvo nestrpno pričakuje informacije glede MSI 2020 turnirja, saj zaenkrat ni znan ne datum, niti lokacija, kjer naj bi se turnir odvil.

Žal pa zaradi skrbi glede okužbe s koronavirusom niso še zmožni razkriti teh podatkov, saj čakajo na razrešitev situacije. Dogodek seveda ni odpovedan, a zelo verjetno ga ne bomo dobili maja, kot je bil to do sedaj običaj, ampak nekoliko kasneje.

MSI služi kot tisto zadnje večje ogrevanje pred Summer Splitom in svetovnim prvenstvom, ki se ga udeležijo vsi regijski prvaki. V primeru, da bo prestavljen, potem se zna zgoditi, da bodo tudi ostali dogodki zamudili.

Koranovirus je že vplival na kitajsko ligo LPL, ki je prestavila vse svoje tekme, bodo pa danes začeli z medmrežnimi vajami, kar bo malce popestrilo dogajanje in bo dalo gledalcem vsaj nekaj za spremljati. Prestavljene so bile tudi tekme pacifiške League of Legends lige (PCS), ki bi morala štartati 8. februarja, a zaenkrat še ni napovedanega datuma za nov začetek.

Koronavirus je kvarno vplival tudi na sejem GDC 2020, ki vsak dan izgublja nove udeležence, prav tako je veliko članov izgubil Pax East.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Se nam končno približuje praktična rešitev za premikanje v VR okolju?

Bolj težko boste našli nekoga, ki je praktično preizkusil kakšen VR sistem in ob njem ni izkazal navdušenja. Ko v virtualni resničnosti...

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!