League of Legends MSI 2020 turnir bo zaradi koronavirusa prestavljen

Čeprav še ni povsem uradno potrjeno, obstaja velika verjetnost, da bo vsakoletni turnir MSI 2020 iz igre League of Legends prestavljen na kasnejši datum.

Razlog je seveda širjenje koronavirusa, ki z vsakim dnem bolj vpliva tudi na igričarsko industrijo.

Šef e-športne veje, John Needham iz razvijalca Riot Games, se je podal na Twitter in v daljšem spisu razložil trenutno situacijo. Razvijalec se zaveda, da občinstvo nestrpno pričakuje informacije glede MSI 2020 turnirja, saj zaenkrat ni znan ne datum, niti lokacija, kjer naj bi se turnir odvil.

Žal pa zaradi skrbi glede okužbe s koronavirusom niso še zmožni razkriti teh podatkov, saj čakajo na razrešitev situacije. Dogodek seveda ni odpovedan, a zelo verjetno ga ne bomo dobili maja, kot je bil to do sedaj običaj, ampak nekoliko kasneje.

MSI služi kot tisto zadnje večje ogrevanje pred Summer Splitom in svetovnim prvenstvom, ki se ga udeležijo vsi regijski prvaki. V primeru, da bo prestavljen, potem se zna zgoditi, da bodo tudi ostali dogodki zamudili.

Koranovirus je že vplival na kitajsko ligo LPL, ki je prestavila vse svoje tekme, bodo pa danes začeli z medmrežnimi vajami, kar bo malce popestrilo dogajanje in bo dalo gledalcem vsaj nekaj za spremljati. Prestavljene so bile tudi tekme pacifiške League of Legends lige (PCS), ki bi morala štartati 8. februarja, a zaenkrat še ni napovedanega datuma za nov začetek.

Koronavirus je kvarno vplival tudi na sejem GDC 2020, ki vsak dan izgublja nove udeležence, prav tako je veliko članov izgubil Pax East.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime