Microsoft bo v Windows 10 ubil tiste nadležne ploščice, ki jih ni uporabljal nihče

Če uporabljate Windows 10, in bilo bi presenetljivo, če ga ne bi, potem ste ob kliku na Start ikono zagotovo že videli, da se izrišejo raznobarvne ploščice, ki ponujajo dostop do celega kupa funkcij.

Microsoft te kvadratke imenuje Live Tiles, prvič pa smo jih videli v njihovem neuspelem mobilnem operacijskem sistemu, ki naj bi bil konkurenca Androidu. Žive ploščice so dinamične in spreminjajo obliko. Če imate nameščeno bližnjico do slik, se bodo te sčasoma začele menjavati. Kvadratek za vreme bo na eni strani kazal sliko aplikacije, ko pa se bo ploščica obrnila, na drugi strani vidimo temperaturo.

Zadeva niti ni napačna za mobilno okolje, pri namiznih računalnikih pa tega ni nihče uporabljal. Uporabnik lahko za dostop do informacij ali aplikacij raje uporabi iskalnik, prav tako pa so vse te ploščice čisto premajhne na večjih zaslonih.

Spletna stran Windows Latest naj bi iz zaupljivih virov izvedela, da bo Start meni kmalu doživel popolno predelavo. V sklopu tega bodo “Live Tiles” povsem odstranjene, ni pa še jasno, s čim jih bo Microsoft zamenjal. Verjetno nas bodo na tistem mestu pričakale statične ikone, glede na vire pa naj bi se sprememba zgodila po jesenski posodobitvi 20H2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime