GOG trgovina posodobila svoje pogoje storitve in sedaj lahko igro vrnete tudi po 30 dneh od nakupa, pa čeprav ste jo že igrali

Če bi bil svet pravičen, potem bi bil danes glavni konkurent Steamu trgovina GOG. Ta vsebuje cel kup privlačnih ponudb, prav tako pa so vse igre na njihovi platformi povsem brez zaščite.

Žal pa ta trgovina, ki si jo lasti poljski razvijalec CD Projekt RED, preprosto ne vsebuje enakega števila iger kot konkurenca, zato tudi ne služi tako velikih denarcev.

A to jim ne preprečuje, da ne bi bili do svojih strank še bolj prijazni kot do sedaj in pred kratkim so posodobili svoj pravilnik glede kupljenih iger in vračila denarja.

Po novem imate od nakupa dalje na voljo kar 30 dni, da igro vrnete in sploh ni pomembno, če ste vmes igro igrali ali pa celo preigrali.

Seveda so se s tem izpostavili izkoriščanju. En mesec je navsezadnje dovolj, da človek preigra cel kup iger in če bi za vsako od teh nato zahteval vračilo denarja, bi se podjetje hitro znašlo v bankrotu.

Glede na to, da ima GOG veliko manjšo bazo uporabnikov, si lahko privoščijo bolj strikten nadzor. Uporabnike zato naprošajo, da novega sistema ne izkoriščajo in da bodo natančno spremljali obnašanje uporabnikov. Če se bo za koga zdelo, da je začel izkoriščati njihovo ponudbo, mu bodo preprosto zavrnili zahtevo za vračilo denarja.

Za vračilo denarja ni nekih skrivnih pasti, saj mora stranka samo kontaktirati njihovo podporo. Vračilo denarja je lahko nato izvedeno v njihovo GOG denarnico ali pa neposredno na njihov bančni račun, za procesiranje pa potrebujejo okoli dva dni.

Vrnete lahko tudi DLC-je, če pa igro prejmete v dar od nekoga drugega, seveda vi, kot obdarovanec izdelka ne morete vrniti, saj to lahko stori samo tisti, ki je igro originalno tudi kupil.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime