Baldur’s Gate 3 ne bo izšel za PlayStation 4 in Xbox One, saj sta prešibka, da bi ga lahko poganjala

Vroča tema zadnjih dni (poleg koronavirusa) je igra Baldur’s Gate 3. Ta je v petek dobila uradno predstavitev in dobili smo prve slike ter igralne napovednike.

Sedaj počasi kapljajo ven nove, dodatne informacije in ena od bolj zanimivih prihaja iz nedavnega intervjuja s spletno stranjo Eurogamer.

Tam je par besed povedal izvršni producent David Walgrave, ki je malce razjasnil platforme, na katerih bo izšel Baldur’s Gate 3. Kot že vemo, bo Baldur’s Gate 3 najprej izšel v sistemu Zgodnjega dostopa na Steamu in hkrati na pretočni platformi Google Stadia ter celo v trgovini GOG. Na Epic Games igre ne pričakujte.

Zanimivo pa je, da boste igro zaman iskali tudi na trenutnih konzolah Xbox One ter PlayStation 4. Larianovi prejšnji igri Divinity: Original Sin 1 in 2 sta prav tako najprej izšle na PC-ju, a kasneje so ju avtorji predelali tudi za konzoli.

To se tokrat ne bo zgodilo, saj sta obe konzoli po mnenju producenta prešibki, da bi lahko zadovoljivo poganjali njihov zadnji naslov.

“Mislim, da trenutna generacija konzol ne bi bila zmožna poganjati igre. Na našemu pogonu smo naredili veliko tehničnih nadgradenj in dvomim, da bi pogon lahko sploh tekel na teh konzolah. Morda bi nam predelava uspela, a potem bi morali znižati kvaliteto tekstur in delati na optimizaciji in igra ne bi več izgledala tako kul.”

Grafična nadgradnja je pri Baldur’s Gate 3 vsekakor vidna, a mislimo, da ga David tule malce serje, saj špil spet ne izgleda tako nadmočno, da bi obe konzoli ob poskusu zagona preprosto odpovedali.

Konzolni igralci še nimate razloga za predajo. Larian bo polno verzijo igre izdal šele enkrat naslednje leto, do takrat pa bo že izšla naslednja generacija konzol, ki bodo zagotovo dobile predelano verzijo Baldur’s Gate 3.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime