Half-Life: Alyx dobil tri nove igralne posnetke in zadeva izgleda fantastično

VR tehnologija bo končno, po vseh teh letih dobila pravega prodajalca sistemov. Govorimo seveda o prihajajočem naslovu Half-Life: Alyx, ki je včeraj dobil trojico novih igralnih posnetkov in vsi po vrsti med njim navdušijo.

Alyx tehnologijo VR izkoristi v polni meri in prikaže igranje, ki smo ga v virtualni realnosti pogrešali od samega začetka. VR igre se ponavadi zanašajo na nekaj zanimivih eksperimentov, a ko se želite bolj potopiti v izkušnjo, vedno naletite na kakšno pomanjkljivost, ki vas nato potegne iz izkušnje.

Half-Life: Alyx ogromno poudarka daje na podrobnosti in interakcijo z okolico. Če najdete vedro z nekimi predmeti, lahko to obrnete na glavo in ven bodo popadali predmeti, ki se bodo realistično raztresli po tleh. To isto vedro si lahko nato nataknete na glavo in se tako zaščitite pred zlimi vesoljci, ki prebivajo na stropu in svojimi ogromnimi jeziki čakajo, da se kak nesrečnež ujame na njihovo vabo.

To igranje s fiziko pride prav tudi v strelskih obračunih. Postavili si boste lahko improvizirane zaklone ter lučali granate nazaj v nasprotnika. Če zmanjka streliva boste lahko v skrajni meri pobrali okoliški predmet in tega vrgli sovražniku v glavo. Vse to mahanje z rokami bo zagotovo usmrtilo kakšen kos pohištva v resničnem življenju.

Prvič v seriji bo prisotno tudi nadgrajevanje orožja, čaka pa nas tudi nekaj zanimivih ugank. Za premikanje bodo igralci lahko uporabili sistem teleportiranja ali pa “locomotion” premikanje preko gobic.

Half-Life: Alyx dokaže, da se je splačalo nabaviti drago VR igračko in je odlična reklama za Index sistem, ki ga zaradi velikega povpraševanja še vedno ni mogoče kupiti, pa čeprav stane več kot jurja.

Igro bomo lahko na Steamu zagnali od 23. marca dalje.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

YouTuber Boogie2988 s pištolo nad svojega nadlegovalca, ki mu je potrkal na vrata doma

Vsi vemo kako je, ko na internetu naletiš na nekoga, ki ti skravžlja še tisti zadnji živec in bi ga najraje počil...

FarmVille po več kot desetih letih ugaša svoje strežnike

Deset let nazaj je bil Facebook precej drugačen kot pa zdaj. Stavimo sicer, da je tudi takrat pridno prodajal naše podatke oglaševalcem,...

16-letna Charli D’Amelio se je zaradi TikToka vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov

Ko sem bil jaz star 16 let, je bila tehnologija povsem drugačna. Internet je bil bolj privilegij tistih, ki imajo kaj pod...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!