Half-Life: Alyx dobil tri nove igralne posnetke in zadeva izgleda fantastično

VR tehnologija bo končno, po vseh teh letih dobila pravega prodajalca sistemov. Govorimo seveda o prihajajočem naslovu Half-Life: Alyx, ki je včeraj dobil trojico novih igralnih posnetkov in vsi po vrsti med njim navdušijo.

Alyx tehnologijo VR izkoristi v polni meri in prikaže igranje, ki smo ga v virtualni realnosti pogrešali od samega začetka. VR igre se ponavadi zanašajo na nekaj zanimivih eksperimentov, a ko se želite bolj potopiti v izkušnjo, vedno naletite na kakšno pomanjkljivost, ki vas nato potegne iz izkušnje.

Half-Life: Alyx ogromno poudarka daje na podrobnosti in interakcijo z okolico. Če najdete vedro z nekimi predmeti, lahko to obrnete na glavo in ven bodo popadali predmeti, ki se bodo realistično raztresli po tleh. To isto vedro si lahko nato nataknete na glavo in se tako zaščitite pred zlimi vesoljci, ki prebivajo na stropu in svojimi ogromnimi jeziki čakajo, da se kak nesrečnež ujame na njihovo vabo.

To igranje s fiziko pride prav tudi v strelskih obračunih. Postavili si boste lahko improvizirane zaklone ter lučali granate nazaj v nasprotnika. Če zmanjka streliva boste lahko v skrajni meri pobrali okoliški predmet in tega vrgli sovražniku v glavo. Vse to mahanje z rokami bo zagotovo usmrtilo kakšen kos pohištva v resničnem življenju.

Prvič v seriji bo prisotno tudi nadgrajevanje orožja, čaka pa nas tudi nekaj zanimivih ugank. Za premikanje bodo igralci lahko uporabili sistem teleportiranja ali pa “locomotion” premikanje preko gobic.

Half-Life: Alyx dokaže, da se je splačalo nabaviti drago VR igračko in je odlična reklama za Index sistem, ki ga zaradi velikega povpraševanja še vedno ni mogoče kupiti, pa čeprav stane več kot jurja.

Igro bomo lahko na Steamu zagnali od 23. marca dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime