Obisidanova preživetvena igra Grounded dobila prvi večji igralni posnetek

Razvijalec Obisidan nas je nekaj časa nazaj kar pošteno najavil z najavo projekt Grounded. Razvojna ekipa je namreč poznana predvsem po svojih globokih RPG-jih, na Microsoftovi konferenci pa so prikazali preživetven naslov, ki izhaja iz žanra, ki ni več tako popularen kot je bil nekoč.

Vendar je Grounded že ob najavi obetal zaradi svojega unikatnega mesta dogajanja in tako se je tudi ločil od konkurence. Igrali bomo namreč miniaturne ljudi, ki jim lahko smrtno nevarnost predstavlja že zajetna kaplja dežja, pajek pa velja za zagotovo smrtno obsodbo.

Razvijalec se je pred kratkim mudil na sejmu PAX East in tam so člani ekipe povedali nekaj več skrivnosti glede Grounded ter predstavili tudi igralni posnetek, v katerem smo lahko igro videli v akciji.

Naša naloga bo preživetje elementov narave, svojo avanturo pa bomo lahko izvajali iz prvoosebnega ali pa tretjeosebnega pogleda. Treba bo nabirati surovine ter graditi utrdbe, veliko pa bo poudarka na naši iznajdljivosti. Kakšni predeli nam bodo recimo zaprti in na vrhu kakšne rože se se zna skrivati mamljiv zaklad, zato bo treba začrtati pametno grajenje in kmalu bomo lahko splezali na vrh priročno zgrajene rampe.

Grounded lahko pričakujemo enkrat v sredini tega leta za PC in Xbox One, točnega datuma izida pa še nimamo. Bodite brez skrbi, Obsidian je že povedal, da dela tudi na novih RPG projektih, dobili pa bomo tudi razširitev za The Outer Worlds.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Se nam končno približuje praktična rešitev za premikanje v VR okolju?

Bolj težko boste našli nekoga, ki je praktično preizkusil kakšen VR sistem in ob njem ni izkazal navdušenja. Ko v virtualni resničnosti...

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!