Kitajska verzija Fortnita bo v sebi vsebovala kazenske mehanike za igralce, ki igrajo več kot tri ure zaporedoma

Na Kitajskem je te dni dolgčas. Kot prebivalec te republike lahko večino časa samo strmiš v strop, medtem ko si ujet v karanteno, preverjaš vročino zaradi koronavirusa in igraš igre.

Žal Kitajcem ni preveč všeč, če njihovi državljani preživijo preveč časa pred monitorji ali pa celo pametnimi telefoni. Zato so se odločili, da bodo določeni naslovi prejeli dodatne mehanike, ki bodo igralce kaznovale za prekomerno igranje.

Eden izmed njih je Fortnite, ki je pred kratkim dobil posodobitev 12.10, pridni “data-minerji”, ki budno pregledajo vsako datoteko za namigi nove prihajajoče vsebine, pa so naleteli na nekaj zanimivega.

Gre za niz skritih sporočil, ki naj bi se aktivirala ob času, ko bi bil igralec ujet pri prekomernem igranju. Tu ne gre samo za opozorila, saj bo nadaljnje igranje zmanjšalo vašo učinkovitost, za vztrajanje pa boste kaznovani.

Po treh urah zaporednega igranja boste prejeli obvestilo, da je bila stopnja pridobivanja izkušenj zmanjšana za 50 % in da ne morete več opravljati izzivov. Če igranje nadaljujete in dosežete 5 zaporednih ur, vam bo nabiranje izkušenj povsem onemogočeno. Stanje se povrne nazaj na normalno raven samo takrat, ko boste iz igre odjavljeni vsaj 5 ur.

Niz sporočil v datotekah je odkril Twitter uporabnik FireMonkey, ki je nato še izjavil, da vse našteto velja samo za kitajske igralce. Niz sporočil je namreč povezan s Tencentom, ki skrbi za igro na kitajskih tleh. A morda zna Epic zadevo uporabiti tudi drugje kot nek način starševske kontrole.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime