Kitajska verzija Fortnita bo v sebi vsebovala kazenske mehanike za igralce, ki igrajo več kot tri ure zaporedoma

Na Kitajskem je te dni dolgčas. Kot prebivalec te republike lahko večino časa samo strmiš v strop, medtem ko si ujet v karanteno, preverjaš vročino zaradi koronavirusa in igraš igre.

Žal Kitajcem ni preveč všeč, če njihovi državljani preživijo preveč časa pred monitorji ali pa celo pametnimi telefoni. Zato so se odločili, da bodo določeni naslovi prejeli dodatne mehanike, ki bodo igralce kaznovale za prekomerno igranje.

Eden izmed njih je Fortnite, ki je pred kratkim dobil posodobitev 12.10, pridni “data-minerji”, ki budno pregledajo vsako datoteko za namigi nove prihajajoče vsebine, pa so naleteli na nekaj zanimivega.

Gre za niz skritih sporočil, ki naj bi se aktivirala ob času, ko bi bil igralec ujet pri prekomernem igranju. Tu ne gre samo za opozorila, saj bo nadaljnje igranje zmanjšalo vašo učinkovitost, za vztrajanje pa boste kaznovani.

Po treh urah zaporednega igranja boste prejeli obvestilo, da je bila stopnja pridobivanja izkušenj zmanjšana za 50 % in da ne morete več opravljati izzivov. Če igranje nadaljujete in dosežete 5 zaporednih ur, vam bo nabiranje izkušenj povsem onemogočeno. Stanje se povrne nazaj na normalno raven samo takrat, ko boste iz igre odjavljeni vsaj 5 ur.

Niz sporočil v datotekah je odkril Twitter uporabnik FireMonkey, ki je nato še izjavil, da vse našteto velja samo za kitajske igralce. Niz sporočil je namreč povezan s Tencentom, ki skrbi za igro na kitajskih tleh. A morda zna Epic zadevo uporabiti tudi drugje kot nek način starševske kontrole.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Se nam končno približuje praktična rešitev za premikanje v VR okolju?

Bolj težko boste našli nekoga, ki je praktično preizkusil kakšen VR sistem in ob njem ni izkazal navdušenja. Ko v virtualni resničnosti...

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!