Prvi Warcraft 3 Reforged turnir je bil katastrofa

Warcraft 3 Reforged je imel ob izidu kar precej težav in vseh se ni še danes rešil. Blizzard je sicer izdal nekaj popravkov, a tistega slabega priokusa, ki so ga pustili s prvim vtisom, verjetno ne bodo nikoli spremenili.

Spletna stran Kotaku poroča o novih problemih, ki so se pripetili pri prvem organiziranem Warcraft 3 Reforged turnirju. Na njem so se pod eno streho zbrali največji mojstri te strategije, a žal niso računali, da ima Reforged ogromne probleme pri ohranjanju stabilne povezave med večigralskimi spopadi.

Igralci so neprestano izgubljali povezavo, kar je povzročilo takojšen konec spopada. Na Warcraft 3 turnirjih velja pravilo, da se igranje ne nadaljuje od točke pred zrušitvijo igre, ampak se mora spopad začeti od začetka.

Daleč največja polomija se je zgodila v četrtfinalu. Tam sta si nasproti stala švedski igralec Marcus “ThorZain” Eklöf in južnokorejski predstavnik Jang “Moon” Jae-ho. Moon velja za legendo Warcraft 3 scene, saj je bil v preteklosti praktično nepremagljiv. Oba igralca sta se že srečala na Starcraft 2 profesionalni sceni, a Moon je kljub temu veljal za velikega favorita – ne samo tega obračuna, ampak celotnega turnirja.

A Šved se ni predal in se ni ustrašil. Igralo se je na dve dobljeni zmagi in tekmeca sta bila izenačena 1:1. Šved je v tretji tekmi močno napadal in si priboril nekaj odločilne prednosti in zdelo se je, da nas čaka veliko presenečenje. A ob tistih ključnih trenutkih je povezava padla in ni ostalo drugega, kot ponovitev obračuna.

ThorZain je ob ponovitvi napadel še bolj odločno. Učinkovito je uničil Moonovo zalogo zlata in si nabral za več kot 1000 zlatnikov prednosti, držal pa je tudi nadgrajene enote. Vse to je bilo na koncu zaman, saj se je zgodil še en padec povezave.

Organizatorjem je končno kapnilo, da bi bilo morda dobro spremeniti grafiko na starejšo različico. To je dejansko pomagalo in padanje povezave ni bilo več. A Moon se je končno zbral in njegove veteranske izkušnje so pripomogle, da se je od prejšnjih napak naučil lekcije in v peti tekmi je tako vendarle uspešno odpravil nesrečnega Šveda.

Moon se je nato sprehodil do zmage turnirja in na svoji nadaljnji poti ni izgubil niti ene tekme. Edini poraz mu je prizadejal ThorZain, ki pa mu bogovi sreče tisti dan niso bili naklonjeni.

Padci povezav so se dogajali tudi v drugih tekmah, a spopad med ThorZainom in Moonom je bil zagotovo najbolj odmeven.

K sreči se je za Švedom zbrala skupnost. Na spletni strani GoFundMe mi se je začela kampanja zbiranja denarja, ki si prizadeva zanj zbrati 750 $, ki bi jih prejel, če bi napredoval v naslednji krog. Kampanja je bila uspešna in očitno bo ThorZain dobil še malce več kot je bilo začrtano. A škoda je narejena, saj mu je bil morebitni naslov prvaka vzet za vedno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime