Ryzen 4000 prenosniki naj bi z enim polnjenjem živeli kar 18 ur

AMD ima velike načrte za letošnje leto. Pripravlja se lansiranje novih Ryzen procesorjev, velike načrte imajo tudi na grafičnem področju, saj naj bi nove Navi kartice končno ponudile Nvidii konkurenčne izdelke, ki bodo ponujali ray tracing tehnologijo.

Zanemariti ne nameravajo niti trga prenosnikov in njihova nova serija Ryzen 4000 procesorjev naj ne bi bila samo strojno močna, ampak tudi varčna.

Ryzen 4000 procesorji bodo narejeni na Zen 2 arhitekturi in na 7 nm proizvodnem procesu. To jim je omogočilo veliko večjo optimiziranost na področju varčnosti, kar je pred kratkim potrdil tudi podpredsednik AMD-ja, Rick Bergman. Ta je v nedavnem finančnem poročilu izjavil, da so nekateri njihovi AMD 4000 prenosniki dosegli mejo 18 ur delovanja na samo enem polnjenju. To ga skoraj postavi na vrh ponudbe v tem segmentu in glede baterije jih prekaša samo serija procesorjev Snapdragon 8cx.

Žal zaenkrat še niz znano, kdaj bodo prvi takšni prenosniki ugledali prodajne police. Vsi večji proizvajalci tipa ASUS in DELL imajo datume izidov postavljene za enkrat letos, a bolj specifičnega datuma žal še nimamo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime