Zanimiv dokumentarec Not For Resale govori o zatonu prodajaln s fizičnimi igrami in vzponu digitalnih trgovin

Časi, ko si se sprehodil skozi trgovino z videoigrami in v roke prijemal fizične izdelke, so že davno za nami. Kako je bila ta scena razvita v Sloveniji ne vem – bežno se spomnim trgovine Mantis, ki je omogočala kupovanje rabljenih iger in tudi izmenjavanje, a ta prodajalna je že leta nazaj šla rakom žvižgat.

Nič drugače ni drugje po svetu, saj je sedanjost postala digitalna in danes je veliko lažje kupiti igro digitalno in si jo takoj prenesti na svoj disk. Internetni pipice so danes dovolj močne, da fizični ploščki niso več potrebni. Pri PC-ju je ta medij že praktično popolnoma izginil, saj sodobni računalniki sploh ne potrebujejo optične enote, preko katere bi zadevo namestil na disk.

A včasih je bilo drugače in dokumentarec Not For Resale nas želi vrniti v te bolj preproste čase. Fizične trgovine so in še vedno imajo tisti svoj šarm, ko si se na policah divil celim vrstam barvnih škatlic, te pa so v sebi skrivale lepe zaklade. Pokramljal si lahko s prodajalcem ali pa drugimi sotrpini in v takšnem okolju je zagotovo vzklila kakšna lepa debata.

Dokumentarec se sprehodi skozi različne trgovine v ZDA in Kanadi, lastniki teh pa imajo res zanimive zgodbe. Not For Resale si lahko ogledate že zdaj, na Amazonu vas bo stal pičlih 6 $.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime