Hekerji napadli bolnišnico v Češki in s tem zaustavili testiranje koronavirusa

Da smo ljudje lahko podli, ni treba posebej poudarjati. Ob praktično vsaki naravni katastrofi se bo našel kup posebnežev, ki bi radi od tragedije zaslužili mastne denarce in nič drugače ni ob koronavirusu.

Po medmrežju so se v zadnjih dneh razpasli spletni kriminalci. Ti poskušajo žrtve pridobiti preko lažnih elektronskih pošt ali pa ustvarjajo aplikacije oz. strani, ki naj bi v živo prikazovale okužbe iz celega sveta, vendar ko nekdo obišče tako stran, poleg informacij prejme lepo dozico zlonamerne kode.

Pred kratkim so se neki hekerji spravili celo nad bolnišnico. Njihova tarča je postala bolnišnica na Češkem, ki se nahaja v Južnomoravskem okraju. Osebje tam od izbruha bolezni opravlja 20 testov na dan, pri njih pa se zdravi tudi 84-letna ženska, ki je zbolela za koronavirusom.

Predstavnik bolnišnice Pavel Zara je povedal, da so se hekerji spravili nad njihove računalniške sisteme in te paralizirali. Medtem ko se je z reševanjem situacije spopadala njihova tehnična ekipa, osebje ni smelo zagnati oz. uporabljati računalnikov. Pri reševanju situacije je sodeloval tudi Nacionalni center za kibernetsko varnost.

Zaradi vseh teh težav so morali začasno odnehati s testiranjem novih bolnikov, paciente pa so preusmerili v druge bolnišnice. Gre za drugo največjo bolnišnico na Češkem, ki je do sedaj zabeležila 117 potrjenih primerov s koronavirusom, do sedaj pa so opravili samo 2.300 testov.

Strokovnjaki za varnost opozarjajo, da se bodo takšni napadi vršili tudi v prihodnosti. Bolnišnice in osebje trenutno svojo pozornost usmerja na druge spektre delovanja in tega se napadalci dobro zavedajo in te luknje pridno izkoriščajo.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

RTX 3090 lahko poganja The Witcher 3 in Horizon Zero Dawn v ločljivosti 8K pri 30 sličicah na sekundo

Eden od bonusov igranja iger na PC-ju je dejstvo, da lahko strojno opremo postopoma nadgradimo, to pa vam omogoča, da isto igro...

Big Bang Theory zvezdnico bomo novembra gledali v novi zanimivi seriji The Flight Attendant

Oboževalci igralke Kaley Cuoco, ki je najbolj znana po vlogi Penny v seriji Veliki pokovci, boste kmalu lahko svojo vzornico zopet gledali...

Piratom je po enem letu uspelo skrekati igro Red Dead Redemption 2

Pirati PC iger se že dolgo časa borijo proti zloglasni zaščiti Denuvo in obe strani sta dobili in izgubili nekatere bitke. Vendar...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!