Gabe Newell v intervjuju povedal par besed glede Half-Life franšize in prihodnosti podjetja

Gabe Newell je ime, ki ga pozna vsak pravi igričarski oboževalec. Gre za očeta Steama, velikega poglavarja razvijalca Valve in veliko ljudi mu pripisuje zasluge, da je PC igričarstvo rešil pred propadom, ko so na začetku tisočletja na računalniške igričarje vsi založniki grdo gledali, saj so nas imeli za umazane pirate.

Gabe se v intervjujih ne pojavi velikokrat, saj se mu v bistvu niti ni treba. Steam namreč služi takšne denarce, da neke promocije niti ne potrebuje, Valve pa tudi zelo redko izda kakšno igro.

A samo še nekaj dan nas loči od naslednjega velikega dogodka. Prihaja namreč Half-Life: Alyx – povsem novo poglavje te franšize, na katero so igralci čakali več kot desetletje. Da je navdušenje na vrhuncu priča že dejstvo, da je Valve razprodal vse svoje VR sisteme Index, kateri stanejo več kot tisoč evrov.

Zato se je Gabe odločil spočeti nov intervju, v kateremu je povedal kar nekaj zanimivih stvari glede Half-Life franšize, par besed pa je povedal tudi glede preteklih projektov.

Half-Life igre zanj niso igre, pri katerih bi šlo za zaslužek, ampak za projekte, ki lahko rešujejo zanimivo zastavljene probleme in ponudijo iznajdljive rešitve. Alyx naj bi bilo nekaj najboljšega, kar so naredili do sedaj. Igralcem želijo pričarati občutek navdušenja ob vsaki igri in Alyx naj bi strankam dala občutek, da je tista Valve magija še vedno tam in po njegovem, so pri Alyx zadeli v polno.

Priznal je tudi, da so v preteklosti delali napake in da so bili včasih neumni. Med te napake prišteva strojno opremo Steam Machines ter igro Artifact, za katero je priznal, da je bila ogromno razočaranje.

Celotni intervju je dolg skoraj pol ure in je hudo zanimiv za vsakega, ki ga zanima PC industrija malce globlje.

Ali vse te trditve držijo, bomo izvedeli 23. marca, ko se bo zgodil tudi uraden izid igre Half-Life: Alyx.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime