Valve Index je sedaj zopet na voljo za naročilo

Včeraj je bil pomemben dan za vse navdušence nad VR tehnologijo. Razvijalec Valve je namreč po dolgem času, odkar so njihovi VR sistemi postali povsem razprodani, zopet objavil novo zalogo.

Ponovna prodaja se je začela ob 18.00 in tisoče igralcev je stalo v vrsti na Steamu, s prsti na sprožilcu miške za nakup. Vrata so se nato odprla z nekaj minutami zamude in strežniki so bili takoj obremenjeni z zahtevami za nakup.

Kar je precej čudno, saj polni Index sistem stane več kot jurja, a očitno cena ni bila dejavnik pri navdušencih. Index je resda trenutno najbolj napreden VR sistem, a to nekako ne opraviči njegove cene, ki je več kot dvakrat višja od njegovega konkurenta Oculus Rift S.

Valve navala očitno prvič ni pričakoval, a najava igre Half-Life: Alyx je sprožila pravo poplavo nakupov Indexa. Kljub podvojenemu trudu v proizvodnji jim je precej ponagajal še koronavirus, zato so nove pošiljke sistemov precej zamudile in so bile tudi proizvedene v precej manjšem številu.

Valve je zato še pred začetkom ponovne prodaje kupce opozoril, da znajo zaloge hitro izginiti. To se je tudi zgodilo, a za razliko od prejšnjič, kot je gumb za nakup zamenjalo obvestilo “Brez zaloge”, lahko še vedno naročite svoj Index. Žal pa boste morali čakati – če se niste uvrstili med tiste čisto prve kupce, boste primorani na svoj sistem čakati več kot 8 tednov.

Kar pomeni, da ne boste mogli igrati Half-Life: Alyx, ki izide 23. marca. Med njimi smo tudi mi, saj smo imeli to nesrečo, da bomo morali na svoj sistem čakati več kot dva meseca, tako da lahko tudi opis igre pričakujete z veliko zamudo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime