STALKER 2 dobil svojo prvo uradno sliko

Leto 2020 je očitno čas za vračanje starih franšiz. Še zdaj malce težko verjamem, da smo včeraj dobili povsem novo Half-Life poglavje, pred kratkim pa se je na spletu pojavila tudi prva slika težko pričakovane igre STALKER 2.

Drugi del te franšize je bil napovedan več kot deset let nazaj, saj je razvijalec GSC Game World najavil delo na projektu takrat, ko je izšel zadnji del serije Call of Pripyat. Žal Ukrajinci s svojim nabranim denarjem niso ravnali pametno in sledil je bankrot razvijalca. Veliko ključnega osebja je odšlo kruh služit v 4A Games, ki je takrat ustvarjal Metro naslove.

GSC Game World ni popolnoma propadel in je obdržal pravice do STALKER imena, lani pa je razvijalec najavil delo na nadaljevanju. Za zdaj vemo samo, da bo to teklo na pogonu Unreal Engine ter da bodo modifikacije podprte od samega začetka. To je bilo v bistvu vse, kar je bilo znanega, dokler se včeraj razvijalec ni oglasil na Facebooku in prikazal prvo uradno sliko iz igre.

Kaj reči, zadeva je definitivno STALKER. Anomalije bodo očitno še vedno tu, prav tako zapuščena in radiacijska okolica. GSC Game World je še povedal, da bo to njihov najbolj ambiciozen naslov, ta pa je verjetno še močno v povojih, saj kakšnih dodatnih informacij, kot je vsaj okviren datum izida, nismo dobili.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime