Po 13-ih letih bomo danes končno dobili novo uradno poglavje igre Half-Life

No, končno je prispel ta dan. Half-Life oboževalci se lahko potrepljate po ramenu in spustite kakšno solzico, saj je bilo za vami 13 precej napornih let.

Valve se je namreč odločil, da je končno napočil čas za novo Half-Life poglavje. Kar malce težko je verjeti, da Half-Life igra tako veliko vlogo v igričarski industriji že od leta 1998, v vsem tem času pa dobili le dve Half-Life igri in štiri razširitve.

A to ni spet tako presenetljivo, če si ogledate načelo razvijalca Valve. Gabe Newell je v nedavnem intervjuju izjavil, da Half-Life igre ne služijo zaslužku, ampak temu, da vsak nov del prikaže nekaj novega glede tehnologije. Prvi del je bil nekaj revolucionarnega v smeri umetne pametni nasprotnikov, drugi del je prikazal kaj vse lahko naredi fizika, Half-Life: Alyx pa naj bi popeljal VR igranje na naslednjo stopnjo.

Kljub temu, da že 13 let ni bilo novega dela, je Alyx sprožil ogromno prodajo VR naprav – predvsem Valvovih lastnih sistemov Index, ki so bili hitro razprodani, pa čeprav stanejo več kot 1k €. Publika je pač lačna novega Half-Lifa in danes se jim bodo sanje končno uresničile.

Half-life: Alyx naj bi prednaročilo že 300.000 igralcev in zadeva za zdaj drži tempo prodaje, ki bo igro naredil najbolj prodajano v letu 2020 na Steamu.

Izid se bo zgodil nocoj, ob 18.00, prednaročniki pa že lahko prenesete datoteke in pridno počakate na odklep.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime