Svetovna zdravstvena organizacija med karanteno priporoča igranje iger

Svetovna zdravstvena organizacija oz. krajše WHO je pred kratkim držala medijsko konferenco, med katero so svetovni javnosti razložili, kako se spopadati med krizo novega koronavirusa.

Zavedajo se, da imajo ljudje trenutno ogromno časa in da nekateri ne vedo kaj bi sami s sabo. Generalni direktor svetovne zdravstvene organizacije, Tedros Adhanom, je tako podelil nekaj nasvetov glede ohranjanja mentalnega zdravja. V teh časih je povsem normalno, da se ljudje počutijo utesnjeno, zmedeno ali prestrašeno, zato potrebujejo stvari, ki jih bodo zaposlile.

“Poslušajte glasbo, preberite knjigo ali pa igrajte igro,” so bile modre besede, ki so zapustile Tedrosove ustnice na Twitterju. Igranje iger je tako uradno postala tista priporočljiva dejavnost, ki jo lahko ljudje počnejo med karanteno, namesto da se v Mercatorju pretepajo za zadnji kos WC papirja.

Igralci so te modre besede požegnali, še preden so postale uradne. Steam je denimo v zadnjih dnevih kar dvakrat porušil rekord istočasnih uporabnikov: najprej je bilo naenkrat prisotnih 20 milijonov uporabnikov, pred kratkim pa celo 22 milijonov igralcev. Tudi na konzolah se odvija podobna zgodba – Phil Spencer, šef Xbox divizije, je pred kratkim izjavil, da njihovo omrežje zadnje čase zaznava rekordne številke uporabnikov.

Tudi pri nas se trudimo razbiti vaše vsakodnevno sedenje doma. Poročali smo o kupu brezplačnih iger, že danes ob 18.00 pa se bo odvil prvi dogodek v igri GTA 5 iz naše serije turnirjev Lockdown!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime