YouTube bo zdaj predvajal posnetke v nižji ločljivosti

Če boste morda med gledanjem posnetkov na YouTubu opazili bolj megleno sliko, bodite brez skrbi. Z vašim internetnim ponudnikom ni nič narobe, saj je slabša ločljivost slike povsem namerna.

Google se je namreč pridružil ostalim ponudnikom video vsebine kot so Netflix, Disney+ in Amazon. Vsak od teh je zmanjšal kakovost svojih posnetkov, saj ne želijo preveč obremeniti interneta, ki je te dni zaradi koronavirusa obremenil strežnike po celem svetu.

Spletna stran Bloomberg poroča, da bo YouTube Evropejcem od sedaj naprej privzeto poganjal videe na slabši ločljivosti. Njegov pristop se nekoliko razlikuje od Netflixa, saj je slednji znižal “bitrate” vse svoje svoje vsebine in uporabniki več ne morejo preklopiti na “staro ločljivost”. YouTube bo po drugi strani še vedno ponujal HD ločljivost, le da ta ne bo več izbrana samodejno, ampak bo moral uporabnik nanjo preklopiti ročno.

Glede na študijo iz leta 2019 naj bi 60 % vse pretočne vsebine prišla v obliki videov iz različnih platform. Zaradi koronavirusa je število uporabnikov na YouTubu močno povečalo in ta trenutno dosega kar dvakratni promet Netflixa. Google je sicer povedal, da ni zaznal rekorda pri istočasnih uporabnikih, so pa opazili večji porast uporabnikov čez celotni dan.

YouTube je ta ukrep nižanja ločljivosti sprožil najprej v Evropi, a bo te ukrepe postopoma razširil skozi celotni svet.

Mimogrede, če pri predvajanju posnetkov zadnje čase naletite na kakšne zoprne napake ali pa se videi ne želijo predvajati, potem je najverjetneje težava v vašem “AdBlocku”. Google vam pač želi prikazovati reklame in takoj ko je ta razširitev onemogočena, bodo posnetki delali spet tekoče.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime