Artifact bo popolnoma predelan – igralci ne bodo več kupovali ali prodajali kart

Razvijalec Valve ima pod malho bolj malo naslovov, a ponosni so lahko na to dejstvo, da noben izmed njih slab. No, skoraj nobeden, saj imajo v svoji redovalnici eno veliko črno piko.

Govorimo seveda o igri Artifact, ki je dve leti nazaj grozila, da bo prevzela prestol iger digitalnih kart in tako izpodrinila dolgoletnega šampiona Hearthstone. Žal se to ni zgodilo, saj naslov kot prvo ni bil brezplačen, kot drugo pa je vse stavil na trgovanje kart med igralci. Prištejte k temu še dejstvo, da bojevanje preprosto ni bilo zabavno in ni težko videti, kako je naslov kmalu po izidu izgubil skoraj vso svojo bazo igralcev.

Valve je v nedavnem intervjuju priznal neuspeh igre, a da še niso vrgli puške v koruzo. Zdaj, ko je njihova igra Half-Life: Alyx varna v rokah strank, so se osredotočili na popolno prenovo Artifacta. Ta naj bi se interno imenoval Artifact 2.0, včeraj pa je razvijalec povedal nekaj dodatnih informacij.

Največja novost pri prenovljeni inačici bo dejstvo, da boste lahko pogled premaknili bolj nazaj, kar vam bo omogočilo pregled vseh treh bojnih vrst. Igralec bo tako vseskozi vedel, kaj točno se dogaja na igralni plošči. Druga velika zanimivost je dejstvo, da igralci kart ne bodo več prodajali oz. jih kupovali. Vse, kar si bodo prislužili, se bo zgodilo izključno preko igranja, kar je seveda dobra novica in premik v pravo smer. Žal so ga nasrkali veterani, ki so do sedaj v Artifact že vložili ogromno denarcev v nakup dragih kart. Valve bo namreč vse karte predelal ali pa jih odstranil, tako da se zna zgoditi, da bodo veterani na koncu ostali praznih rok.

Valve je povedal, da bomo kmalu dobili zaprto beto, v katero bo povabljena peščica starejših igralcev. Temu bo nato sledila odprta beta ter nato tudi končni izid. Žal o datumih za zdaj ne vemo še nič, niti ni jasno, ali bo novi Artifact brezplačen ali pa ga bo treba kupiti. Verjetno je slednje bolj logična možnost, saj igra nekje mora zaslužiti, a spet zna to ugrizniti v njihovo rekrutiranje novih igralcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime