Mount and Blade 2: Bannerlord že podira nore prodajne in igralne številke

Igra Mount and Blade 2: Bannerlord je bila dolgo, dolgo časa v aktivnem razvoju. Izvirnik je bil resda kultna klasika, a od takrat je preteklo veliko vode, zato so nekateri že pomislili, da je nadaljevanje zamudilo svoj vlak in da se zadeva ne bo prodajala.

In tak norec bi se hudo uštel. Mount and Blade 2: Bannerlord ne samo da ni postal pozabljen, ampak se prodaja nad pričakovanji. Če pogledamo številke na SteamDB je igra pred kratkim zabeležila kar 178k istočasnih igralcev, kar iz nje naredi najbolj igrano igro leta 2020 na Steamu. Bannerlord je premagal denimo Wolcen, ki je dosegel 127k igralcev ter celo DOOM Eternal, ki je na vrhu popularnosti zmogel vsega 104k istočasnih uporabnikov.

Bannerlord je glede prodajnih in igralnih številk nekaj povsem drugega kot njegovi predhodniki. Serija Mount & Blade je največ istočasnih igralcev zabeležila leta 2014, ko se je odvil brezplačni vikend. Takrat je Warband dosegel 33k istočasnih igralcev, a Steam je bil takrat drugačen, poleg tega pa takrat ni vladala karantena, ki trenutno na Steamu podira rekorde uporabnikov.

Vse to je še toliko bolj impresivno, ker je igra nenazadnje izšla v Early Access načinu, kar pomeni, da manjka še kar veliko stvari, zagotovo pa vas bo napadel tudi kakšen hrošč. A igralcem, ki že tako dolgo čakajo na to nadaljevanje, je vseeno, saj so končno dobili svoj kos pite. Če se jim želite pridružiti, potem obiščite naslednjo povezavo in si svojo kopijo pridobite za 44,99 €.

Razvijalec TaleWorlds je pred kratkim prikazal tudi nov napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime