Formula 1 bo v nedeljo organizirala že svojo drugo virtualno dirko, v kateri bo sodelovalo pet resničnih F1 dirkačev

Vse več športnih organizacij med trenutnim brezdeljem išče nove načine, da bi svojim gledalcem na kakšen nov način popestrili vsakdan. Pisali smo že o temu, kako se je NBA ekipa Phoenix Suns odločila preigrati ostanek sezone v virtualni igri NBA 2K in nedavno se je za nekaj podobnega odločilo tudi vodstvo dirk MotoGP.

Tudi karavana Formule 1 želi popestriti naše karantene preko virtualnih dirk in prvo takšno so že speljali na virtualnem dirkališču Bahrain. Dogodek je bil očitno tako uspešen, da so se odločili z digitalnim lovljenjem ovinkov nadaljevati in tako nas že to nedeljo čaka drugi spopad za Veliko nagrado Avstralije. Čeprav bi se v resničnem svetu ta vikend dirkači morali spopasti na dirkališču Hanoi v Vietnamu, je to povsem nova proga, ki bo prišla v igri F1 2020, ta pa je zdaj še trenutno v razvoju. Tako so za nadomestek izbrali Avstralijo.

Dirke se bodo udeležili profesionalni vozniki iz resničnega življenja, a ne vsi. Za virtualni volan bodo stopili Charles Leclerc (Ferrari), Alex Albon (Red Bull), George Russell (Williams), Lando Norris (McLaren) in Nicholas Latifi (Williams), pridružili pa se jim bodo še drugi športniki kot je zvezda kriketa Ben Stokes in drugi amaterski vozniki.

Dirko si boste ogledali v nedeljo, ob 21.00 na uradnih F1 YouTube, Twitch in Facebook kanalih, ustaljeni partnerji pa bodo virtualno Veliko nagrado Avstralije prenašali tudi na televizijah s pravimi komentatorji.

Spodaj si lahko ogledate najbolj zanimive trenutke iz prve dirke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime