Edge ima sedaj več uporabnikov kot Firefox

Microsoft in njegovi brskalniki so leta tarča posmehov s strani celotne industrije. Podpasno zbadanje se je začelo z Internet Explorerjem in se ni prenehalo tudi v prenovljenem brskalniku Edge. Microsoft je nedolgo tega poslal vse k vragu, saj je uvidel, da Google Chroma ne bo mogel nikakor premagati, zato se je odločil za drugačen pristop.

Edge je dobil še eno prenovo, ta pa je tokrat zgrajena na temeljih Chromiuma, ki poganja tudi Google Chrome. Vizualno je tako Edge dobil podobo, ki se praktično ne razlikuje od Chroma in glede na zadnje številke iz spletne strani Bleepingcomputer, se jim je poteza več kot izplačala.

Chrome68.50%
Edge7.59%
Firefox7.19%
Internet Explorer 115.60%
Safari3.62%
QQ2.41%
Sogou Explorer1.88%
Opera1.14%
Yandex1.01%
UC Browser0.42%

Leto nazaj je bil Edge na četrtem mestu, saj si je lastil samo 5,2 % tržnega deleža in je zaostajal celo za Internet Explorerjem. Od takrat so se številke pošteno spremenile, saj je Edgov tržni delež narasel na 7,59 %, kar je dovolj za drugo mesto v vojni brskalnikov. Firefoxu pa je tržni delež padel iz 9,27 % na 7,19 %, kar ga trenutno postavi na tretje mesto, zasleduje pa ga Internet Explorer 11, ki trenutno sedi na 5,6 % trga.

Na prvem mestu je zanesljivo Chrome, ki si trenutno lasti kar 68,5 % internetnih uporabnikov in očitno še dolgo časa ne bo padel iz svojega prestola.

Za Edge so številke vsekakor presenetljive, treba pa je vedeti, da raziskava ne razlikuje med uporabniku prenovljene različice in tiste stare, ki še ne teče na Chromimu. Prav tako novi Edge še ni na privzeto v Windowsih, ampak si ga mora uporabnik sam prenesti iz naslednje strani. Ko bo enkrat zadeva privzeto nameščena na vseh Windows 10 sistemih, pričakujemo, da se bo njegov tržni delež še povečal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime