AMD Ryzen 4000 procesorji naj bi izšli septembra letos – Intel Comet Lake procesorji naj bi bili peklensko vroči

Spletna strani DigiTimes naj bi iz zaupljivih virov dobila informacije glede izida naslednje generacije AMD procesorjev. Ta je s serijo Ryzen 3000 skoraj popolnoma prevzel trg osebnih računalnikov in Intel še zdaj ni pripravil pravega odgovora.

Viri pravijo, da naj bi AMD naslednjo generacijo procesorjev, ki je za zdaj znana pod kodnim imenom Vermeer, razkril na letošnjem sejmu Computex, ki naj bi se odvil maja. Žal je bil ta zaradi koronavirusa prestavljen na september, AMD pa naj bi ravno takrat na trg poslal novo vojsko procesorjev.

O teh za zdaj še ne vemo veliko, obstajajo samo govorice. Vermeer naj bi izkoristil arhitekturo Zen 3, čipi pa naj bi bili proizvedeni na 7 nm proizvodnem procesu. Novi procesorji naj bi s sabo prinesli tudi novo čipovje serije 600, sumi pa se, da bodo obstoječe matične plošče združljive z AMD 4000 procesorji.

Kaj pa ta čas počne Intel? Zadnje govorice pravijo, da naj bi Intel novo serijo procesorjev Comet Lake razkril konec tega meseca, natančneje 30. aprila. In glede na enega Twitter uporabnika, naj bi bili ti procesorji presneto vroči.

HXL je na Twitterju prikazal nekaj slik novega in najmočnejšega Comet Lake modela i9 10900F. Med testiranjem je Intelov šampion dosegel kar 89 stopinj, glede elektrike pa je močno požrešen. Oceni PL1 170 W in PL2 224 W pomenita, da bo i9 10900F povprečno vlekel 170 W elektrike, ob obremenitvi pa kar 224 W. Če ste Intelov pristaš, bi na vašem mestu že zdaj začeli šparati za močan in stabilen napajalnik, očitno pa bo prav prišel tudi kakšen spodoben hladilnik in ogromno ohišje.

Vojna procesorjev se je očitno šele dobra začela, tokrat pa sta vlogi malce zamenjani, saj enkrat za spremembo v novo generacijo vstopa AMD na vrhu, Intel pa kot zasledovalec. Modremu taboru to zagotovo ni všeč in konec aprila bo zagotovo poskušal svetovno javnost prepričati, da si še vedno zaslužijo procesorsko krono.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

AMD pokazal nove grafične kartice – RX 6800 XT in RX 6900 XT naj bi premagale NVIDIA ponudbo

Podjetje AMD je včeraj končno razkrilo svojo naslednjo generacijo grafičnih kartic in pred oči javnosti so postavili trojico izdelkov: RX 6800, RX...

Cyberpunk 2077 je za PC končan, razlog za zamudo sta konzoli PlayStation 4 in Xbox One

Včeraj so internet pretresale solze igralce, saj je kot strela z jasnega udarila novica, da je težko pričakovani Cyberpunk 2077 znova doživel...

South Park ustvarjalca zagnala novo YouTube satirično serijo Sassy Justice

Ko sem dolgo nazaj spisal svoje vtise o South Park seriji, sem se med drugim pritožil, da sta njena originalna kreatorja več...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!