AMD Ryzen 4000 procesorji naj bi izšli septembra letos – Intel Comet Lake procesorji naj bi bili peklensko vroči

Spletna strani DigiTimes naj bi iz zaupljivih virov dobila informacije glede izida naslednje generacije AMD procesorjev. Ta je s serijo Ryzen 3000 skoraj popolnoma prevzel trg osebnih računalnikov in Intel še zdaj ni pripravil pravega odgovora.

Viri pravijo, da naj bi AMD naslednjo generacijo procesorjev, ki je za zdaj znana pod kodnim imenom Vermeer, razkril na letošnjem sejmu Computex, ki naj bi se odvil maja. Žal je bil ta zaradi koronavirusa prestavljen na september, AMD pa naj bi ravno takrat na trg poslal novo vojsko procesorjev.

O teh za zdaj še ne vemo veliko, obstajajo samo govorice. Vermeer naj bi izkoristil arhitekturo Zen 3, čipi pa naj bi bili proizvedeni na 7 nm proizvodnem procesu. Novi procesorji naj bi s sabo prinesli tudi novo čipovje serije 600, sumi pa se, da bodo obstoječe matične plošče združljive z AMD 4000 procesorji.

Kaj pa ta čas počne Intel? Zadnje govorice pravijo, da naj bi Intel novo serijo procesorjev Comet Lake razkril konec tega meseca, natančneje 30. aprila. In glede na enega Twitter uporabnika, naj bi bili ti procesorji presneto vroči.

HXL je na Twitterju prikazal nekaj slik novega in najmočnejšega Comet Lake modela i9 10900F. Med testiranjem je Intelov šampion dosegel kar 89 stopinj, glede elektrike pa je močno požrešen. Oceni PL1 170 W in PL2 224 W pomenita, da bo i9 10900F povprečno vlekel 170 W elektrike, ob obremenitvi pa kar 224 W. Če ste Intelov pristaš, bi na vašem mestu že zdaj začeli šparati za močan in stabilen napajalnik, očitno pa bo prav prišel tudi kakšen spodoben hladilnik in ogromno ohišje.

Vojna procesorjev se je očitno šele dobra začela, tokrat pa sta vlogi malce zamenjani, saj enkrat za spremembo v novo generacijo vstopa AMD na vrhu, Intel pa kot zasledovalec. Modremu taboru to zagotovo ni všeč in konec aprila bo zagotovo poskušal svetovno javnost prepričati, da si še vedno zaslužijo procesorsko krono.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime