Nintendo Switch konzole skoraj povsod razprodane

Koronavirus je močno dvignil prodajo zabavne elektronike po celem svetu. Ljudje se med trenutnimi razmerami zatekajo k igram in konzole so zabeležile skokovit poskok pri prodaji. Na udaru je predvsem Nintendo Switch, ki vsebuje zabavno knjižnico iger, ki jo lahko igra vsa družina. A žal se je izkazalo, da Nintendo na takšno povpraševanje ni bil pripravljen, zato je konzola praktično povsod po svetu razprodana.

Switch prodaja je samo v marcu narasla za 150 %, Nintendo pa se je znašel v škripcih glede distribucije in dobave novih konzol. Problem je predvsem v tem, da je veliko strojnih delov za konzolo proizvedenih v Kitajski, ki je šele sedaj počasi zopet začela odpirati tovarne.

Nintendo je preko Twitterja svoje japonske stranke obvestil, da bodo samo prednaročniki ta teden prejeli svojo enoto, nimajo pa še informacij, kdaj bodo prejeli novo pošiljko konzol, ki jih bo lahko kupil vsak.

Spletna stran gameindustry poroča, da jim je Nintendo zagotovil, da prihajajo nove zaloge, žal pa še ne vedo datuma, kdaj bo ta pošiljka res prišla. Ena trgovina v Združenem kraljestvu je povedala, da imajo omejeno količino konzol Nintendo Switch Lite, vendar je po njih manjše povpraševanje, saj je to ročna konzola, ki ni namenjena, da jo naenkrat igra cela družina. Ravno zaradi tega so začele pojenjati tudi zaloge konzol Xbox One in PlayStation 4.

V Sloveniji situacija še ni tako drastična in zaloga zaenkrat je. Trgovci sicer poročajo, da so začeli prejemati naročila za Switch tudi iz ZDA, kjer je trenutno zaloga med najnižjimi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime