Riot opozarja: “Ne kupujte Valorant beta ključev, saj je to stran vržen denar”

Včeraj se je začela zaprta beta igre Valorant, na kateri dela popularni razvijalec Riot – znan predvsem po svoji igri League of Legends. Ta taktična prvoosebna streljanka je na Twitchu skoraj podrla rekord v gledanosti. Razvijalska ekipa je določen naval pričakovala, a na takšno obleganje strežnikov ni bila pripravljena.

Riot je na svoji uradni strani zapisal nekaj vtisov glede prvega dne in malce bolj začrtal plane za prihodnost.

Izrazili so skrb nad tisoči igralcev, ki so se naenkrat zgrnili na njihove strežnike, ki so bili zato pod hudo obremenitvijo. Priznali so, da imajo probleme in da bodo v prihodnosti bolj previdno razpošiljali ključe med vse igralce, ki se želijo udeležiti testiranja. Zavedajo se, da je potreba za igranjem velika in da se trudijo ugoditi vsem, a na prvem mestu je tekoča igralna izkušnja, ki je ne bi motile prekinitve in celo zrušitve strežnikov.

Riot je za razpečevanje ključev uporabil poseben trik, saj je dostop do bete poslal samo tistim, ki so spremljali prenose v živo na Twitchu. Igralci so zato morali povezati svoje Riot in Twitch račune in upati, da bodo v nabiralnik prejeli ključ. Veliko jih je ustvarilo več računov, saj so si s tem povišali možnosti, a razvijalec pravi, da po tem ni potrebe. Ključi so podeljeni vsakemu, ki preseže določeno mejo gledanja in takrat se pojavi naključna možnost, da v e-poštni predalnik prejmete ključ. Ko je ta meja presežena, vam ni več treba gledati prenosa, a Riot priznava, da imajo več možnosti tisti, ki imajo več ur ogledov. Delanje dodatnih računov ni potrebno, saj je Riot povedal, da imajo nameščene filtre, ki razlikuje “bote” od resničnih gledalcev.

Vse skupaj ni ravno jasno sporočilo. Razvijalec noče od igralcev zahtevati, da obsedeno po cele dneve gledajo Valorant prenose, a po drugi strani imajo takšni večjo možnost za pridobitev ključa.

Riot je tudi opazil, da so se na Ebayu pojavili ključi do beta verzije, ki dosegajo visoke cene. Številke se gibajo med 5 do 150 €, vendar se nakup takšnega ključa ne splača. Razvijalec namreč pozorno motri preprodajalce in ukinja račune. Lahko vas celo doleti IP ban, kar je ogromen glavobol, ko bo igra izšla v polni različici in bo na voljo vsem, vi pa je še vedno ne boste smeli igrati. Včeraj je bilo denimo odstranjenih veliko beta ključev, tako da je kupovanje njih trenutno samo stran vržen denar.

Valorant je včeraj zmogel malce manj gledalcev, saj je igro naenkrat spremljalo “samo” 1,5 milijonov gledalcev, a igra je trenutno še vedno najbolj gledan naslov, na drugem mestu pa je trenutno še en Riotov izdelek – dobri stari League of Legends. Kdor zna, pač zna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime