The Witcher 3 je lani na PC-ju prodal več kopije igre kot na vseh konzolah skupaj

Razvijalec CD Projekt RED je izdal novo finančno poročil in pri njem smo lahko razbrali eno zelo zanimivo številko. Poročali smo že o tem, da je The Witcher 3 lani dobil nov zagon pri prodaji, ki jo je spodbodla nova serija na Netflixu. Prav tako je lani razvijalec izdal igro za konzolo Nintendo Switch, kar je dodalo lep kupček denarcev v banko.

Zanimivo pa je, da je 53 % kopij igre The Witcher 3 bilo prodanih na PC-ju. Na drugo mesto se je uvrstil PlayStation 4 s 26 %, sledita pa Xbox One z 10 % in Nintendo Switch z 11 % tržnega deleža. To so precej drugačne številke od leta 2015, ko je največ procentov prodaje prišlo od PlayStation 4 konzole, ki je takrat prodala skoraj polovico vseh kopij igre.

To sicer ne pomeni, da je PC postal nenadoma šampion pri prodaji. The Witcher 3 je bil velikokrat znižan tako na Steamu kot tudi na GOG-u in vsi vemo, da konzole ne nudijo tako pogostih popustov. To pomeni, da se je igra morda res prodala večkrat, a po precej nižji ceni. Na Steamu je bila velikokrat zadeva znižana na 15 €, medtem ko Switch verzija velja polnih 60 €.

CDPR je še izjavil, da so v letu 2019 povišali vrednost podjetja za 44 %, kar je naravnost osupljivo, saj že dolgo niso izdali povsem nove igre. Dvig zaslužka pripisujejo odlični prodaji The Witcher 3 igre na Nintendo Switch konzoli ter predelavi Gwenta za mobilne naprave.

Vsi ti silni denarci so iz razvijalca naredili najbolj dobičkonosno podjetje v Poljski. Njihova vrednost je ocenjena na 6,63 milijard dolarjev, kar je več kot največja poljska banka PKO Bank Polski, ki je vredna 6,53 milijard dolarjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime