Capcom naj bi delal na predelavi Resident Evil 4

Capcom je očitno tako ponosen na svoje pretekle dele serije Resident Evil, da jih bo kar vse predelal v bolj moderno grafično preobleko. Tako so nas v zadnjih dveh letih razveselili z odlično predelavo Resident Evil 2 Remake in malce manj s predelavo Resident Evil 3 Remake. Pri oboževalcih so se začela ugibanja, ali bodo takšne ljubezni deležni tudi ostali deli serije.

Naslednji na vrsti olepšav bi sicer moral biti Code Veronica, a Capcom se je raje odločil za četrti del. Razlog je verjetno to, da Code Veronica nikoli ni bil tako slaven del te franšize, kar bi se verjetno tudi poznalo pri prodaji. Resident Evil 4 pa je po drugi strani recept za tiskanje denarja.

Predelava še ni uradno potrjena, a prihaja iz dobrih virov iz spletne strani VGC. Na novi igri naj bi delal M-Two studio, ki ga vodi bivši vodja razvijalca PlatinumGames, Tatsuya Minami. Roko pri predelavi naj bi posodil tudi Shinji Mikami, ki je bil šef originalne verzije Resident Evil 4. Tokrat ne bo vodil razvoja, a predelava naj bi dobila njegov blagoslov in pri njenem ustvarjanju je ponudil veliko dobrih nasvetov.

Četrti del pri veliko oboževalcih velja za najboljši del serije in je leta 2005, ko je izšel za Gamecube in PlayStation 2, popolnoma preoblikoval franšizo, ki se je do takrat zanašala na statične lokacije s fiksnimi kamerami. Leta 2007 smo dobili predelavo za PC, najnovejšo verzijo pa naj bi dobili enkrat v 2022.

Če se vam želi igranja že zdaj, potem si lahko ogledate impresivno oboževalsko predelavo, ki grafično pošteno nadgradi izvirnik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime