Za Half-Life: Alyx je izšla prva modifikacija, ki omogoča preigravanje brez VR opreme

Half-Life: Alyx je igra, ki lahko obstaja samo v VR okolju. Špil namreč v takšnem preigravanju ponuja določen izziv, ki bi bil za običajnega igralca na miški in tipkovnici preprosto smešen in povsem brez izziva.

Kljub temu že od samega izida igre modderji pridno delajo na predelavi, ki bi omogočala preigravanje igre na povsem običajnem monitorju. Prve znake takšne modifikacije smo videli že nekaj časa nazaj, a takrat je bila zadeva v še zelo rani fazi razvoja in igre ni bilo možno preigrati do konca.

Včeraj pa je izšel posnetek povsem nove modifikacije, ki je sicer tudi še nedokončana, a omogoča preigravanje igre od začetka do konca. Treba se bo malce namučiti z nastavitvami, a ko boste vse uspešno odkljukali, boste lahko preigravali Alyx z miško in tipkovnico. Izkušnja ne bo popolna, saj modifikacija vsebuje večje pomanjkljivosti kot sta denimo vedno prisotni roki na ekranu. A glavno je, da je zadeva izvedljiva in omogoča preigravanje Half-Life zgodbe tudi tistim, ki pri sebi nimajo VR opreme.

Če želite zadevo preizkusiti tudi sami, se samo držite navodil iz spodnjega posnetka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime