Valorant vsebuje precej agresivno zaščito proti hekerjem, ki se zažene ob zagonu računalnika in teče tudi ko igra ni prižgana

Razvijalec Riot je od samega izida igre Valorant napovedal močan boj proti goljufivcem in hekerjem, ki so rak rana vseh novodobnih večigralskih spopadov. Naj ima igra še tako dobro zaščito, vedno boste med igro naleteli na nekoga, ki vam bo pokvaril izkušnjo, saj vas bo lahko spretno naciljal iz polovice mape in si preko goljufivega programa priboril zmago.

Valorant naj bi to spremenil, a že po prvih dveh dneh so se pojavili prvi hekerji in Riot je moral začeti ukinjati račune. Njihova zaščita naj bi se vseskozi posodabljala, tako da bi na koncu povsem iztrebili vse nepoštene igralce. A zadnje čase so se v skupnosti začele pojavljati skrbi glede njihove zaščite, ki je morda malce preveč vsiljiva in pregleduje stvari, ki jih ne bi smela.

Anticheat starts upon computer boot from r/VALORANT

Čudno obnašanje igre Valorant je opazil en uporabnik Reddita, ki je ugotovil, da se gonilnik za zaščito vgk.sys zažene ob zagonu računalnika. Problem je v temu, da je to zunanji program, ki teče tudi takrat, ko igre sploh ne igrate. Seveda so se takoj začela pojavljati ugibanja, kaj vse ta gonilnik počne in kakšne podatke pošilja nazaj Riotu. Razvijalca si namreč lasti kitajski založnik Tencent in vsi vemo, da bi se Kitajci zelo radi dokopali do naših podatkov.

Strah je narasel do te mere, da se je v Reddit temi pojavil vodja zaščite, Paul ‘Arkem’ Chamberlain, ki je malce bolj razložil situacijo. Priznal je, da se ob zagonu zažene tudi gonilnik za zaščito, a da je ta povsem nedolžen in je nujno potreben. Namreč veliko hekerskih programov se zažene pred zagonom igre, program pa neprestano pregleduje vaš pomnilnik za sledmi sumljivih programov, in če tega zazna, se goljufivcu ne piše nič dobrega. Paul je še povedal, da program od uporabnika ne pobira informacij in da teh ne pošilja nazaj Riotu.

Card

Kakor so Riotove besede morda pomirjujoče, jih je vseeno treba jemati z rezervo. Njihov gonilnik je precej vsiljiv in ker gre za sistemsko datoteko, dobi veliko večji dostop do sistemskih operacij. Poleg tega, če je zadeva tako nedolžna, zakaj je ni Riot takoj razodel vsem svojim igralcem, namesto da moramo za njo izvedeti preko nekega naključnega Reddit uporabnika?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime