Call of Duty Warzone – konzolni igralci zaradi strahu pred hekerji izklapljajo povezovanje s PC-jaši

Zakaj ljudje goljufajo med večigralskimi igrami? Stavimo, da bi lahko samo iz tega vprašanja spisali eno pošteno diplomsko nalogo, pa na koncu še vedno ne bi dobili pravega odgovora.

Dejstvo je, da je hekanje med večigralskimi bitkami prisotno že od zgodnjih internetnih dni in ni videti, da bi se to kmalu spremenilo v prihodnosti.

Goljufi primarno naseljujejo PC strežnike, saj tam lahko zaženejo eksterne program, ki jim nato omogočijo pridobivanje nepoštene prednosti pred drugimi igralci. Konzole so veliko bolj zaprte in tam so kakšne goljufije redke, če pa se že pojavijo, so hitro zakrpane s strani Sonyja ali Microsofta.

A tudi konzolni igralci so zadnje čase izpostavljeni napadu hekerjev, saj vedno bolj popularno postaja navzkrižno igranje med konzolnimi in PC igralci. To omogoča, da se na enem strežniku spopadejo predstavniki obeh taborov, med katerimi pa se najdejo tudi PC goljufivci.

The aimbots are here from r/CODWarzone

Konzolaši so tako nenadoma spoznali kruto realnost, s katero se računalničarji spopadajo dnevno. Call of Duty Warzone je zadnja večigralska igra, ki podpira navzkrižno igranje in PS4 ter XB1 igralci lahko samo nemočno opazujejo, kako jih hekerji preko “wallhackov” in samodejni merjenjem nemilosrdno pokosijo s svinčeno točno metkov, proti katerim ne morejo v bistvu nič kot pa da na koncu nepoštenega igralca prijavijo in upajo na ban.

Found a hacker, didn’t know how to report him so instead i’ll expose him. from r/CODWarzone

Da je goljufanje velik problem, se zaveda tudi založnik Activision. Do sedaj so podelili že preko 70.000 ukinjenih računov, a zdi se, da je to samo obliž na ogromni rani, ki ne neha krvaveti. Problem je tudi to, da je Warzone brezplačni naslov, tako da goljufivec ob ukinitvi samo odpre nov račun in se zopet poveže v igro.

How do people get enjoyment out of this? 150+ kill aimbot and can’t report because crossplay from r/modernwarfare

Konzolni igralci so tako v strahu pred hekerji preprosto začeli ugašati možnost povezovanja s PC igralci, kar pa s sabo potegne druge težave. Če to opcijo ugasnejo, ne morejo več igrati s svojimi PC prijatelji, prav tako pa traja dlje, da najdejo strežnik, saj morajo zapolniti 150 igralcev na mapi.

Hekerji in goljufi so zadnje dni vroča tema igričarske industrije. Razvijalec Riot je precej razburkal javnost s svojo novo zaščito Vanguard, ki deluje ločeno od igre Valorant, a po drugi strani zahteva preveč dovoljenj in za svoje optimalno delovanje preveč posega v zasebnost uporabnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime