Games Done Quick prenos v živo zbral 400.000 $, ki bo namenjen borbi proti koronavirusu

Gibanje Games Done Quick se tradicionalno odvija vsako leto in vsako leto udeleženci podirajo rekorde na področju zbranih donacij.

Če vam je GDQ popolna neznanka, naj vas na tem mestu podučimo. Gre za prav poseben dogodek, ko se pod eno streho zberejo “speedrunnerji” – igralci, ki poskušajo preigrati razne naslove čim hitreje. Med igranjem komentirajo svoje trike in povejo kakšno zanimivo zgodbo, dogodek pa lahko v živo gledate preko Twitcha in zraven tudi donirate. Ves zbrani denar na koncu roma na bančni račun dobrodelnih organizacij.

Games Done Quick bi bil v teh časih presneto potreben in tega se zavedajo tudi organizatorji. Tako so skupaj staknili glave in rodila se je ideja o projektu Corona Relief Done Quick.

Ta se je včeraj zaključil in organizatorjem je uspelo preko donacij pridobiti kar 400.000 $. Ni slaba številka, še posebej glede na to, da je celoten dogodek potekal samo preko interneta, saj fizična lokacija, na kateri bi se družili igralci in njihovi oboževalci, zaradi trenutne pandemije ni mogoča.

Zbrani znesek bo v roke pridobila neprofitna organizacija Direct Relief, ki skrbi za zaloge zaščitne opreme, kot so maske in rokavice za zdravstveno osebje. Hm, morda bi se lahko kaj takšnega organiziralo tudi na naših tleh?

Corona Relief Done Quick je vseboval kar nekaj zanimiv dirk skozi igre. Celoten prenos si lahko ogledate spodaj, pokukate pa lahko tudi na uradni YouTube kanal.

Watch CRDQ, an online marathon benefiting Direct Relief – Castlevania III: Dracula’s Curse from GamesDoneQuick on www.twitch.tv

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

En star televizor je več kot leto dni povzročal internetne izpade cele vasi

Spletna stran Gizmondo poroča o zanimivi zgodbi iz ene male vasice v Walesu, ki se je kar 18 mesecev borila z masovnimi...

Čudoviti Black Myth: Wukong prikazal boj z ogromnim volkodlakom

Prejšnji mesec nas je kitajski razvijalec Game Science presenetil s precej obsežnim napovednikom za igro Black Myth: Wukong. O tem naslovu se...

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!