Športni dokumentarec The Last Dance zavladal Netflixu

Pretočni servis Netflix v zadnjih mesecih ne zna narediti napačne poteze. Se spomnite kako smo samo par mesecev nazaj temu servisu napovedovali črno prihodnost zaradi konkurenčnega Disney+? Pa poglejte, kje smo zdaj: Netflix je močnejši kot kadarkoli prej, medtem ko smo na Disney izdelek kar malce pozabili.

Netflix namreč ves čas vlaga denar v nove projekte in originalne izdelke. Težko boste našli koga, ki si v zadnjem mesecu ni pogledal Tiger Kinga ali pa zmenkarske oddaje Love is Blind. Sedaj so v roko pridobili novo uspešnico: Last Dance, ki se je instanto preselil na vrh najbolj gledanih izdelkov.

Gre za dokumentarec, ki sledi zgodbi Michaela Jordana in njegovi ekipi Chicago Bulls, ko je v sezoni 1997/98 pridobila še zadnji šampionski naslov. Dokumentarec prikaže še nikoli videne posnetke, ki prikazujejo zaključek kariere morda najboljšega košarkaša vseh časov. Jordan je sicer nato nadaljeval kariero in je še danes močno prisoten v NBA svetu, a tista sezona je bila res magična in njegova ekipa sanjska.

The Last Dance ni Netflixova lastna produkcija, saj za izdelkom stoji športna hiša EPSN. Ta je prva dva dela predvajala na svojih dveh kanalih in podatki so pokazali, da so podrli svoj rekord. Prvi dve uri dokumentarca je povprečno gledalo 6.1 milijonov Američanov, kar iz The Last Dance naredi najbolj uspešen športni dokumentarec v zgodovini – pred tem je ta rekord držal You Don’t Know Bo, ki je nabral 3.6 milijonov gledalcev.

Čeprav Netflix ni zadeve produciral, je bil dovolj pameten, da je odkupil ekskluzivne pravice za predvajanje na pretočnih servisih.

Glede na Twitter so oboževalci (in tudi profesionalni NBA igralci) naravnost navdušeni in komaj čakajo nove dele. The Last Dance je sestavljen iz 10-ih epizod, trenutno pa si lahko na platformi ogledate samo prva dva dela. Dokumentarec se je tudi v Sloveniji povzpel na prvo mesto med najbolj gledanimi serijami.

Zanimivo je, da je ESPN nameraval The Last Dance izdati šele junija, a je popustil željam oboževalcev, ki so izstradani dobrih dokumentarcev in športnega dogajanja želeli gledati dokumentarec že prej. Poteza se jim je očitno več kot izplačala.

The Last Dance si lahko ogledate samo na Netflixu, ob registraciji dobite prvi mesec naročnine povsem brezplačno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime