Izvorna koda za CS: GO in Team Fortress 2 ušla na splet – Valve pomirja, da ni razlogov za paniko

Včeraj je širom interneta nenadoma odjeknila petarda. Nenadoma se je na spletu namreč pojavila izvorna koda iger Counter-Strike: Global Offensive ter Team Fortress 2 in igralci so množično pričeli panično zapuščati strežnike v strahu pred apokalipso.

Razlog za preplah je bil upravičen – izvorna koda namreč vsakemu razkrije vse skrivnosti in ranljivosti kode, kar zna priti prav kakšnim hekerjem. Ti nato lahko zadevo izkoristijo za proizvajanje novih goljufij, tisti bolj zlobni pa lahko celo najdejo ranljivosti in preko njih napadejo računalnike, ki trenutno poganjajo to razkrito kodo.

Dva popularna Team Fortress 2 strežnika Red Sun in Creators.TF sta začasno ugasnila svoje operacije, saj je strah narasel celo do te mere, da sta obe igri nekaj časa veljali za zlonamerno programsko opremo. Takšna ranljivost bi bila hud problem: TF 2 morda res ni več tako popularen kot včasih, a Counter-Strike med karanteno podira rekorde in potencialni napadalec bi lahko zagrenil življenje številnim igralcem.

Valve se je nato oglasil na Twitterju in začel pomirjati razburjene igralce. Pregledali so pobeglo kodo in ugotovili, da gre za omejeno CS: GO kodo, ki so jo pridobili partnerji leta 2017 in se je na spletu originalno pojavila leta 2018. Povedali so še, da igralci trenutno nimajo nobenega razloga za paniko ali pa da bi se izogibali igranju igre.

Counter-Strike: Global Offensive je namreč od leta 2018 dobil ogromno različnih posodobitev, zaradi česar naj bi izpuščena koda bila praktično neuporabna.

A nevarnost je vseeno še vedno prisotna. Team Fortress 2 namreč že dolgo stagnira in Valve zanj v zadnjih letih ni izdal nekih večjih popravkov, ki bi drastično spremenili izvorno kodo, ki je ušla na splet. Uradni Twitter račun sicer pravi, da razlogov za paniko ni, a igralci še vedno niso pomirjeni.

Več bomo izvedeli, ko Valve naredi detajlno preiskavo, obljubili pa so, da bodo redno obveščali medije o novostih.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

En star televizor je več kot leto dni povzročal internetne izpade cele vasi

Spletna stran Gizmondo poroča o zanimivi zgodbi iz ene male vasice v Walesu, ki se je kar 18 mesecev borila z masovnimi...

Čudoviti Black Myth: Wukong prikazal boj z ogromnim volkodlakom

Prejšnji mesec nas je kitajski razvijalec Game Science presenetil s precej obsežnim napovednikom za igro Black Myth: Wukong. O tem naslovu se...

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!