Nori novi svet: najcenejši iPhone ima sedaj boljši procesor kot najdražji Android telefon

Apple je nekaj dni nazaj presenetil vse z najavo novih telefonov iPhone SE 2020, ki enkrat za spremembo od uporabnika ne zahtevajo hipoteke na hiši. V Sloveniji se njihovi telefoni prodajajo za okoli 500 €, kar je praktično še enkrat manj od njihovih mobilnih naprav najvišjega ranga.

Kar pa je še posebej presenetljivo je to, da Apple v njih ni vgradil nekih poceni komponent, ki bi nudile samo osnovne operacije telefona, ob zagonu kakšne zahtevnejše igre pa bi v rokah držali žerjavico, ki komaj izdavi kakšno sličico na sekundo.

Novi iPhone SE resda v sebi ne vsebuje najboljšega zaslona, na zadnji strani pa se nahaja samo ena povprečna kamera. A pomembna je tista stvar, ki se skriva pod pokrovom in to je v tem primeru A13 bionični procesor.

A13 je namreč zelo močan bionični čip, ki je bliskovito hiter pri vseh vsakdanjih opravilih. To je zelo pomembno iz vidika stranke, saj si veliko uporabnikov želi vzdržljiv telefon, ki je hiter in odziven pri upravljanju z aplikacijami. Če vam pri nabavi telefona kamere ne igrajo tako velike vloge, potem je novi iPhone SE 2020 več kot priporočljiv nakup, še posebej če v obzir vzamete njegovo ceno. A13 lahko namreč premaga tudi najmočnejše, najnovejše in najdražje Android telefone, ki skoraj vsi po vrsti vsebujejo Snapdragon 865 čip.

Poglejmo si nekatere teste. Enega takih je spočela spletna stran Cnet, ki je prišla do zanimivih ugotovitev.

iPhone 11, v katerem bije A13 srčika, v 3DMark Slingshot testu premaga Samsung Galaxy S20, ki drži Snapdragon 865, boljši pa je tudi v GeekBench enojedrnem in tudi večjedrnem testu.

A13 ne zmaga povsod in surova moč seveda ne pomeni vse. iPhone SE 2020 bo imel kup drugih pomanjkljivosti, saj bo skoraj zagotovo imel slabšo baterijo in manj pomnilnika kot dražji telefoni. Prav tako je njegova ločljivost manjša kot pri konkurentu, telefon pa boste še vedno morali polniti preko Lightning vhoda, tako da se lahko poslovite od USB-C polnilcev.

Po drugi strani pa bo Apple ta telefon podpiral vsaj še nekaj let, kar pomeni, da boste lahko uživali v nadgradnjah operacijskega sistema takoj ko ta izide, medtem ko morate pri Androidu, če niste Pixel lastnik, čakati, da Samsung novi operacijski sistem prilagodi za svoje sisteme.

Namen Applovega novega izdelka je, da pri zapriseženih Android zagovornikih vzbudi željo po nakupu konkurenčnega izdelka in to jim je vsekakor uspelo. Zanimivo bo videti, kako se bodo na trgu nižje cenovnih telefonov odzvala Google in Samsung, jasno pa je, da bomo na koncu od te vojne imeli korist prav mi: končne stranke. In tako je tudi prav.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime