World of Warcraft bo s Shadowlands dodatkom prinesel tudi podporo za kontrolerje

Zanimivo, da World of Warcraft po vseh teh letih še vedno ni našel svoje poti tudi na konzole. Razvijalec Blizzard je bil morebiti na začetku svoje poti resda zavezan samo PC-ju, a od takrat je preteklo že veliko vode in sedaj lahko na konzolah najdemo Diablo 3 in Overwatch, zagotovo pa bosta za vse sisteme izšla tudi prihajajoča Overwatch 2 ter Diablo 4.

Predelava popularnega MMO-ja jim verjetno ne bi vzela preveč časa, pridobili pa bi tudi nekaj novih naročnikov. Žal razvijalec nikoli ni razodel nikakršne namere, da bi v World of Warcraftu uživali tudi izza televizorja, a morda bo na temu mestu tektonske premike začel prihajajoči dodatek Shadowlands.

Na Blizzardovih forumih se je oglasil Randy “Kaivax” Jordan, ki je sicer upravnik skupnosti in spregovoril par besed glede podpore na kontrolerjih.

Razvijalec je opazil, da se veliko igralcev obrača na neuradne dodatke preko katerih igrajo lahko WoW na kontrolerjih in povedali so, da želijo igro narediti dostopno vsakemu. Zato so v Shadowlands razširitev začeli vnašati določene funkcije, ki bi omogočale premikanje lika in obračanje kamere preko te ploščkov. Nič še ni zagotovo potrjenega, a nameravajo podpirati tudi nadzorne sheme kot je Xbox Adaptive kontroler, ki omogoči lažje igranje oz. igranje nasploh gibalno oviranim ljudem.

World of Warcraft na prvi pogled morda izgleda kot igra, ki zahteva preveč gumbov, da bi te lahko udobno preselili na kontrolersko nadzorno shemo. A neuradni dodatki, kot je denimo popularni ConsolePort, so dokazali, da ne da je selitev samo mogoča, ampak lahko izpade celo čist prijetna za igranje. ConsolePort denimo omogoča, da preko sprožilnikov R2 in L2 vklopimo modifikatorje za orodne vrstice veščin in dodatek tako omogoči žongliranje med 40 različnimi ukazi. To je dovolj tudi za resnega igralca, ki se rad preizkusi v kakšnem raidu.

Kako bo zadeva izgledala bomo videli verjetno šele takrat, ko Shadowlands pride na testne strežnike za širšo javnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime