Petim profesionalnim Counter-Strike igralcem zaradi prirejanja rezultatov grozi do deset let zapora

Izkazalo se je, da se Avstralci ne hecajo pri obravnavanju goljufanja na stavnicah. To je spoznalo 6 avstralskih profesionalnih Counter-Strike igralcev, ki niso bili avgusta deležni samo blatenja preko kakšnih forumov, ampak jih je doma obiskala kar policija in jih aretirala.

Sedaj je napočil čas za obtožnice in petim osebam, med starostjo 20 in 27 let, grozi celo do deset let zaporne kazni. Igralci naj bi na nekem Counter-Strike turnirju v Avstraliji prirejali rezultate, saj so namenoma izgubili obračune, na katere so prej stavili velike denarce. Žal jim podli načrt ni šel po načrtih, saj je policija dobila namig iz strani anonimne stavne agencije, ki se je očitno izkazal za legitimnega.

Sojenje igralcem se bo začelo 15. septembra, pri enemu od igralcu pa so zasegli tudi večjo količino marihuane, tako da se bo moral braniti še pred tem.

Prirejanje rezultatov je očitno velika težava v Avstraliji, saj naj bi se lani na temu področju obrnilo za 30.000 avstralskih dolarjev, zadeva pa gre celo veliko globlje. Policija namreč preiskuje tudi vezi med neko avstralsko Overwatch ekipo in organiziranim kriminalom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime