Sony pokazal prototipni kontroler za novi VR sistem PlayStationa 5

PlayStation 4 ima precej zanimiv VR sistem. Morda očala niso najbolj napredna in ne ponujajo najvišje ločljivosti, a jih je relativno preprosto priklopiti in so dovolj poceni, da prodaja ni bila preveč slaba.

Sony se je zato odločil, da bo tudi PlayStation 5 vseboval svoj VR sistem, ki bo veliko bolj napreden od predhodnika. Očitno je, da Sony vidi v tej tehnologiji potencial, zato je vložil v izdelavo naslednje generacije malce več bankovcev.

Glede na do sedaj vložene patente se je šušljalo, da bo njihova naslednja generacija VR opreme vsebovala napredno tehnologija zaznavanja prstov in glede na njihov včerajšnji posnetek prototipa, je na tem kar nekaj resnice.

Novi kontrolerji precej spominjajo na tiste iz Index sistema. Senzorji lahko ujamejo premik vsakega prsta posebej in tehnologija zadovoljivo deluje tudi pri tistih bolj potnih dlaneh, ovira pa niso tudi razni prstani.

Zadeva vsekakor izgleda obetavno, čeprav v prototipni fazi še malce okorno. Nič še ni uradno potrjenega, a morda smo res prvič videli naslednjo generacijo VR sistema v akciji.

Dobra novica je tudi to, da je že potrjeno, da bo PlayStation 5 podpiral tudi prejšnjo generacijo VR sistema, veliko pa se govori tudi v naprednih povratnih učinkih. Kot vemo iz predstavitve kontrolerja DualSense, bo ta imel v sprožilnikih imel vgrajeno tehnologijo, ki bo uporabniku pri proženju podala občutek odpora, kot je denimo napenjanje loka. Znamo to tehnologijo dobiti tudi v naslednji generaciji VR sistema in tako narediti prvi korak proti vernemu občutku virtualnega otipa?

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

World of Warcraft: Shadowlands bo naslednji teden stopil v beto, jeseni pa nas čaka polni izid

Novi dodatek Shadowlands bo močno spremenil igranje World of Warcrafta, saj bo s sabo prinesel kup sprememb, ki bodo spremenile že sam...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!